Overval op administratiekantoor

  • Amsterdam
  • Update 

Op maandag 8 mei 2017 zijn twee personeelsleden overvallen van een administratiekantoor in de flat aan de Grubbehoeve in Amsterdam-Zuidoost. Van de vermoedelijke daders zijn er bewakingsbeelden.

Update

1 tip, er moeten mensen meer weten. Wilt u volkomen anoniem helpen bij het oplossen tip dan alsnog via 0800-7000.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

118007_amst_krt.jpg
Eigenaar en kennis

Op die 8e mei zijn aan het eind van de middag de eigenaar en een kennis - die hem als vriendendienst af en toe helpt – aan het werk wanneer twee mannen aanbellen. Ze doen alsof ze administratieve hulp nodig hebben maar wanneer ze eenmaal binnen zijn gaan ze helemaal los.

Geweld

Een van hen slaat voortdurend met een vuurwapen keihard op het hoofd van de eigenaar en schreeuwt afwisselend in  het Surinaams en Nederlands dat hij hem gaat vermoorden. De andere overvaller bedreigt de kennis. De mannen denken dat er een geld en een kluis moeten zijn, maar dat is er helemaal niet. Uiteindelijk rennen ze de deur uit met twee zilveren ringen en een horloge van de kennis. De eigenaar wordt met zwaar hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

118007_amst_daders2.jpg
Daders

De daders zijn waarschijnlijk twee Surinaamse mannen die daar vermoedelijk in de buurt zijn gefilmd. De slachtoffers dachten dat de overvallers allebei rond de 30 jaar waren, ze hadden beiden kort zwart kroeshaar en zagen er volgens hen fris uit. Vlak voor  en na de overval zijn drie mannen vanuit een fietsenhok gefilmd. De politie denkt dat twee van hen de vermoedelijk Surinaamse overvallers zijn geweest en dat die derde voor hen op de uitkijk heeft gestaan.

Sporenonderzoek

Overigens is na de overval een bivakmuts en een deel van een vuurwapen gevonden aan de Glitterstraat in Amsterdam. Die liggen nog bij het NFI voor het sporenonderzoek.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Grubbehoeve

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.