Overval op de Action en Wibra in winkelcentrum Lelycentre

  • Lelystad
  • Update 

Op donderdagochtend 6 juli pleegt een gewapende man met een bandana half voor zijn gezicht een dubbele overval: eerst op de Action en vervolgens bij de daar tegenover gelegen Wibra in winkelcentrum Lelycentre in Lelystad.

Update

4 tips gaf u door over de man met zijn Michael Jordan-petje. Helaas weet de politie nog niet wie de getuige is met het rode shirt. Aan hem nogmaals het verzoek zich te melden.

Omstreeks 09.20 uur loopt de overvaller door de passage richting de Action. Voor de deur lijkt hij nog even te twijfelen maar loopt dan toch naar binnen. Hij bedekt zijn gezicht half met een bandana en trekt een pistool. Hij bedreigt een cassière en wil geld. Blijkbaar gaat het allemaal niet snel genoeg dus loopt hij om de kassa heen en begint zelf aan de kassa la te trekken. Het lukt hem niet de la te openen of los te krijgen, hij loopt weg, keert zich om en wrijft met zijn mouw over de lade, daarna rent hij weg, zonder buit.

117474_wibra.jpg
Overval Wibra

Hij rent direct bij de daar tegenover gelegen Wibra naar binnen. En doet daar het zelfde. Hij bedreigt de cassière, pakt de kassa la en vlucht de winkel uit. 

117474_vlucht.jpg
Vluchtroute

Hij vlucht via de trap aan het begin van het winkelcentrum omhoog en daarna verder over de Veluwsebrug.  Aan het einde van de brug is hij links via het trappetje de daarachter gelegen Zuiderzeewijk in gerend. Daar heeft hij de kassalade van de Wibra in de bosjes gegooid. 

  • Wie heeft de dader gezien nadat hij die wijk is in gevlucht?
117474_dada.jpg
Signalement

Het gaat om een man van waarschijnlijk begin 20, met een getinte huidskleur. Hij droeg een trainingsbroek en zwart trainingsjack. Verder droeg hij een Michael Jordan pet en witte Nike schoenen type Air Max One. De politie houdt er rekening mee dat hij uit de buurt komt.

  • Wie heeft een vermoeden wie de overvaller is?
117474_getuige.jpg
Getuigenoproep: donkergetinte man met rood shirt

Net voordat de dader bij de Action naar binnen liep, liep daar een paar meter voor hem een donkergetinte man gekleed in een rood shirt. Misschien heeft die man de dader goed kunnen zien. De politie wil graag met hem spreken en vraagt hem contact op te nemen met de politie. Hij kan een belangrijke getuige zijn. 

  • Wie is de belangrijke getuige in het winkelcentrum?

Forensische sporen

Ondanks dat de overvaller probeerde de kassalade van de Action met zijn mouw schoon te vegen heeft de politie forensische sporen weten veilig te stellen, die worden nu onderzocht. 

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Snijdersstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.