Overval op vrouw (82) in woning aan de Boezemlaan

  • Rotterdam
  • Update 
tcm17310082_large.jpg

Met een lekkernij en kwade bedoelingen staan drie jonge vrouwen op de stoep bij een bejaarde dame.

Op donderdagmiddag 21 november 2013 rond 17.10 uur gaat de bel bij een vrouw (82) aan de Boezemlaan. Voor de deur staan drie jonge vrouwen met een bord met daarop de Turkse lekkernij Börek. De bejaarde dame wil haar deur dichtdoen, maar het drietal duwt haar met geweld naar binnen. De daders mishandelen de vrouw en vertrekken met een doos vol sieraden en een groot geldbedrag.

tcm17310080_large.jpg
Buit

De vrouw bewaarde thuis een behoorlijk geldbedrag. Dat appeltje voor de dorst is nu weg. Verder zijn er ook diverse sieraden meegenomen. Bijvoorbeeld verzetsmedailles van de spoorwegstaking uit 1944 van haar vader en broers en een gouden ketting met een rond medaillon en de afbeelding van een vrouw.

  • Wie is er op donderdagmiddag 21 november rond 17.10 uur getuige geweest van de overval op een vrouw (82) aan de Boezemlaan in Rotterdam of heeft de drie jonge vrouwen toen gezien?

  • Wie (her)kent aan de hand van het signalement en mogelijk in combinatie met het bord met de Börek en een aanzienlijke buit de daders?

  • Wie heeft er de drie vrouwen op woensdagavond 20 november rond 20.30 uur of een dag later op dondermiddag de 21 november tussen 16.30 uur en 17.30 uur gezien in de buurt van de flat aan de Boezemlaan?

  • Wie heeft er een jonge vrouw die voldoet aan het signalement over de overval horen spreken?

  • Wie weet wie het gestolen geld en of de sieraden heeft, waar deze zijn of heeft deze te koop aangeboden gekregen?
tcm17310084_large.jpg
Slachtoffer

De vrouw is mishandeld en met verschillende kneuzingen aan haar armen en benen opgenomen in het ziekenhuis. Daar heeft ze de nacht na de overval een hartaanval gekregen vermoedelijk door alle stress. Omdat ze in het ziekenhuis lag heeft ze die hartaanval gelukkig overleefd. Ze is nu fysiek aan het herstellen, maar het is de vraag of ze ooit weer de oude wordt.

tcm17310081_large.jpg
Daders

Het is bekend dat er één meisje van een jaar of 16 a 18 bij was. De andere twee zijn vrouwen van naar schatting zo’n 25 jaar oud. Ze hadden donkerbruin tot zwart haar en één van hen was iets gezetter dan de anderen. Over hun afkomst kan het slachtoffer zich niets herinneren.

tcm17310085_large.jpg
Börek

Misschien zegt hun bordje met lekkers dat ze als smoes leken te gebruiken om binnen te komen ook wel iets over hen. Dat was een zogenaamde Börek, een Turks deeggerecht. Ze hebben het bordje met de Börek in de flat achtergelaten. Op dit moment onderzoekt het Nederlands Forensisch Instituut het eten en het bord op DNA-sporen.

tcm17310083_large.jpg
Poging

Een dag eerder, op woensdag 20 november om ongeveer 20.30 uur werd er aangebeld in de gemeenschappelijke hal. Het slachtoffer zag op de camera drie vrouwen staan, maar deed niet open. Het lijkt erop dat het dezelfde vrouwen waren die een dag later er wel in slaagden om boven te komen.

Boezemlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.