Overval vader (63) en zoon (31) bij autobedrijf aan de Bermweg

  • Capelle a/d IJssel
  • Update 

De vader raakt zo ernstig gewond dat hij er de rest van zijn leven last van houdt.

Update

Nog geen gouden tip helaas. Er moeten mensen vermoeden wie de twee overvallers zijn.

Op donderdag 29 oktober 2015 rond 12.00 uur overvallen twee mannen een autobedrijf aan de Bermweg in Capelle aan den IJssel. Ze eisen geld en spullen en zowel vader (63) als de zoon (31) worden mishandeld door de daders. Ze vertrekken uiteindelijk met een onbekend geldbedrag.

  • Wie is er op donderdag 29 oktober 2015 rond 12.00 uur getuige geweest van de overval op een autobedrijf aan de Bermweg in Capelle aan den IJssel?
tcm17347369_large.jpg
Slachtoffers

De overvallers hebben grof geweld gebruikt. De vader heeft nog gezegd dat hij suiker- en hartpatiënt is, maar dat was voor de daders blijkbaar geen reden om zich in te houden en hebben hem zo hard geslagen dat hij er blijvend letsel aan overhoudt, waaronder permanente gehoorbeschadiging.

tcm17347370_large.jpg
Niet eerste keer

Door de manier waarop ze hebben toegeslagen, wekken ze de indruk dat ze het vaker hebben gedaan. Ze bleven erg rustig, tijdens en na de overval en hadden een hele duidelijke rolverdeling. De één was de agressiefste en de ander stond meer op de uitkijk.

tcm17347372_large.jpg
Daders

Allebei de daders hebben een licht getinte huidskleur en spraken Nederlands. Wat met name opviel was het lengteverschil tussen de mannen. De één was bijna een halve kop groter dan de ander. Hij was ook de meest agressieve met dat vuurwapen en heeft een wat steviger postuur.

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de verdachten?
tcm17347348_large.jpg
Gefilmd

Rond 11.45 uur die donderdag 29 oktober lopen twee mannen richting de oprijlaan. Vermoedelijk zijn dit de daders. De politie hoopt dat er getuigen zijn die zich kunnen herinneren deze mannen gezien te hebben rond dat kruispunt en het autobedrijf verderop.

  • Wie heeft er die donderdag 29 oktober rond 11.45 uur de vermoedelijke daders gezien rond het kruispunt en het autobedrijf verderop?
tcm17347371_large.jpg
Vlucht

Ook na de overval zijn de mannen vastgelegd. Na de overval lopen twee mannen rustig over de kruising en lopen verder langs een rijtje winkels. Vanaf de kruising lopen ze via een steeg in de richting van de Aldi-supermarkt.

  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
tcm17347373_large.jpg
Vervoermiddel

Als ze die dag met een auto of scooter waren, is de kans groot dat ze deze in de buurt van de parkeerplaats bij de Aldi hebben neergezet. Dat is zo’n 200 meter van het autobedrijf. Misschien heeft iemand hen hier rond het middaguur gezien in een auto of op een scooter.

  • Wie heeft er die donderdag 29 oktober rond het middaguur de vermoedelijke daders in de buurt van de parkeerplaats bij de Aldi gezien in een auto of op een scooter?
tcm17347374_large.jpg
Getuigen

De politie wil graag spreken met zoveel mogelijk getuigen, maar ook met mensen uit de omgeving van de daders. Het is een overval met grote gevolgen voor de slachtoffers en hopelijk zien zij ook in dat de daders een grens hebben overschreden.

Bermweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.