Overval voetbalvrijwilligers bij voetbalvereniging RKVVO

  • Veldhoven
  • Update 

Met een groot mes beroofd hij ze van hun zuurverdiende centen…

Update

Eén kijker gaf door dat zijn mes mogelijk een trainingsmes is, zoals dat wordt gebruikt bij Pentjak Silat. Hopelijk zet dat iemand op het spoor van de dader.

In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 augustus 2015 om 03.15 uur worden vier vrijwilligers van de voetbalkantine van vereniging RKVVO in Veldhoven bij het verlaten van het terrein overvallen. Een man bedreigt hen met een mes en gaat er vandoor met de dagopbrengst van de jaarlijkse Veldhoven Cup van enkele duizenden euro’s.

  • Wie is er in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 augustus 2015 om 03.15 uur getuige geweest van de overval op vier vrijwilligers van de voetbalkantine van vereniging RKVVO in Veldhoven?
tcm17343189_large.jpg
Vlucht

De dader rent weg met drie tassen. Eén van de slachtoffers springt meteen in zijn auto en gaat achter de dader aan. Hij rijdt de Berkt in, maar bij het Berktpad kan hij de jongen niet meer achterna in zijn auto.

  • Wie heeft de dader op zijn vlucht gezien?
tcm17343186_large.jpg
Dader

Hij leek vrij jong en is klein, niet groter dan zo’n 1.65m – 1.70m. Hij heeft een wat smal postuur en hij was helemaal in het zwart gekleed: een zwart jasje met capuchon, een zwarte joggingbroek en zwarte schoenen. Hij had een enorm mes bij zich met gebogen punt.

tcm17343188_large.jpg
Veldhoven Cup

Waarschijnlijk ligt de oplossing van deze zaak in of rond Veldhoven zelf: de dader leek de weg goed te kennen en heeft waarschijnlijk staan wachten tot de Veldhoven Cup eindelijk werd afgesloten.

tcm17343187_large.jpg
Omzet

Het ging die jongen puur om de omzet, want de handtassen van de vrouw werden even later teruggevonden.

tcm17343184_large.jpg
Buit

De hele opbrengst van de Veldhoven Cup werd gestolen door de overvaller. Het gaat om duizenden euro’s, het kan heel goed opgevallen in zijn omgeving dat hij opeens onverklaarbaar veel geld had.

tcm17343185_large.jpg
Consumptiemunten

Daarnaast zaten er in de plastic tas ook ruim 300 consumptiemunten. Die worden eigenlijk alleen gebruikt door trainers en vrijwilligers. Die kan de dader eigenlijk niet uitgeven zonder dat dat meteen opvalt, maar misschien heeft hij ze wel weggegeven.

  • Wie heeft er aan de hand van het signalement, het grote geldbedrag en/of de consumptiemunten informatie over de dader?

Heikantsebaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.