Overval vrouw (58) in huis aan de Kloosterweg

  • Waalwijk
  • Update 

De dader vertrok in de Alfa Romeo Spider van de bewoners en parkeerde hem op een aparte plek…

Update

Dankzij uw telefoontjes werd duidelijk dat de auto die vlak achter de Alpha reed, toen de dader achteruit de weg op keerde, een BMW was. Ook is er een naam genoemd van de mogelijke dader.

Op donderdag 1 oktober 2015 rond 14.45 uur overvalt een man met bivakmuts een vrouw (58) in een huis aan de Kloosterweg in Waalwijk. Hij trekt hard aan het haar van het slachtoffer en vraagt om geld. Hij vindt wat kleingeld in haar portemonnee en wil vervolgens perse haar autosleutel. Na een paar minuten vertrekt hij in de Alfa Romeo Spider die op de oprit staat.

  • Wie was er op donderdag 1 oktober 2015 rond 14.45 uur getuige van de overal op een vrouw (58) in een huis aan de Kloosterweg in Waalwijk?
tcm17345328_large.jpg
Motief

Het is niet bekend of hij het bewust op dit pand had voorzien. Misschien zag hij de auto op de oprit staan, of dat de tuindeuren openstonden en heeft hij toen zijn kans gepakt.

tcm17345325_large.jpg
Dader

Hij heeft een zongebruinde huidskleur, tussen de 25 en 30 jaar oud, vrij lang, tussen de 1.80 en 1.90 m met een smal gezicht en een tenger postuur en hij sprak goed Nederlands, zonder duidelijk accent.

  • Wie heeft er informatie over de dader?
tcm17345330_large.jpg
Rondlopen

Hij sloeg op klaarlichte dag toe. Er zijn veel mensen op straat en daarom hoopt de politie dat de dader voor de overval is gezien in de omgeving van de Kloosterweg. De kans is groot dat hij gewoon in die buurt heeft rondgelopen, want er is geen aanwijzing dat hij vooraf al een vervoersmiddel bij zich had.

  • Wie heeft de dader voor de overval gezien in de omgeving van de Kloosterweg?
tcm17345324_large.jpg
Autosleutel

Tijdens de overval heeft hij heel bewust gevraagd om de autosleutel. Hij wilde niet vertrekken voordat hij die sleutel had en uiteindelijk is hij ook in de Alfa Romeo Spider van het slachtoffer weggevlucht.

tcm17345327_large.jpg
Geparkeerd

Een paar uur na de overval zien twee surveillerende agenten de gestolen Alfa Romeo Spider geparkeerd staan op de Draaiboom in Breda, ter hoogte van het Paramedisch Centrum.

  • Wie heeft er gezien dat de gestolen Alfa Romeo Spider werd geparkeerd op de Draaiboom in Breda?
tcm17345326_large.jpg
Draaiboom

De vraag is waarom de dader naar de Draaiboom is gereden. Blijkbaar had hij een reden om hier te zijn. Misschien woont hij in deze omgeving of ging hij hier bij iemand op bezoek. Het kan ook heel goed dat het helemaal niet zijn bedoeling was om de auto achter te laten, maar dat de politie de wagen al ontdekte terwijl hij hier nog in de buurt was.

  • Wie heeft een vermoeden waarom beide auto’s werden achtergelaten op de Draaiboom?
tcm17345332_large.jpg
Tweede overval

Op 17 november wordt een ouder echtpaar door twee mannen overvallen op de Tilburgseweg in Breda. Bij die overval werd ook de auto van de slachtoffers gestolen. En toeval of niet, ook die auto werd achtergelaten op de Draaiboom, vlakbij de plek waar de Alfa Romeo anderhalve maand eerder stond.

tcm17345333_large.jpg
Mogelijk verband

Tot nu toe zijn er, behalve de locatie Draaiboom, geen andere overeenkomsten tussen beide overvallen gevonden. De signalementen van de twee daders in Breda lijken te verschillen van die van de overvaller in Waalwijk. Dat neemt niet weg dat er wel degelijk een verband tussen beide zaken kan zijn.

  • Wie kan er meer vertellen over een mogelijk verband tussen de twee woningovervallen?
tcm17345331_large.jpg
SUV

Op beelden is te zien dat de dader in de auto stapt en met gesloten kap de oprit afrijdt. Hij draait dan de weg op en we zien dan een grote auto, waarschijnlijk een SUV, die moet afremmen. De politie wil graag met de bestuurder van die auto in contact komen, want mogelijk heeft hij of zij langere tijd achter de gestolen Alfa Romeo gereden.

tcm17345329_large.jpg
Open dak

Ongeveer vier uur later toen de auto werd gevonden in Breda, was het dak open. Het was een redelijk warme dag en het zou kunnen dat de dader al vrij snel na zijn vertrek uit Waalwijk het dak heeft geopend. Het is niet mogelijk om het dak al rijdend te openen, dus hij moet ervoor zijn gestopt. Dat kan natuurlijk zijn opgevallen ergens in de omgeving tussen Waalwijk en Breda waar de dader moet zijn geweest.

  • Wie heeft de dader het dak van de auto zien openen ergens in de omgeving tussen Waalwijk en Breda?

Kloosterweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.