Overval WestCord Fashion Hotel in Nieuw-West

  • Amsterdam
  • Update 

Dinsdagavond 1 mei 2018 bestormde een gewapende overvaller het WestCord Fashion Hotel aan de Hendrikje Stoffelstraat in Amsterdam. De man en zijn handlanger gingen er vandoor met contant geld in een rood geldkistje.

Update

Er zijn zeventien tips binnengekomen, maar nog niet de gouden tip. Heeft u informatie over deze zaak? Laat het de politie weten!

Rond 23.00 uur stopten twee mannen op een motorscooter voor het hotel. De bijrijder stapte direct af en rende de lobby in. De bestuurder bleef buiten op hem wachten.

  • Wie heeft, rond 23.00 uur op dinsdag 1 mei 2018, iets opvallends gezien rondom het WestCord Fashion Hotel in Amsterdam?

Geldoverdracht

Medewerkers van het hotel waren net bezig met de geldoverdracht, toen de man met veel geschreeuw naar binnen rende. Mogelijk wisten de daders van die geldoverdracht af; inmiddels zijn de procedures aangepast.

118431_amsterdam_westcord_dadd.jpg
Rood geldkistje

Wanneer de overvaller geld eist, geven de medewerkers hem contant geld mee in een rood geldkistje. Aan de buitenzijde had het kistje enkele krassen. Ook zat er rechtsonder een witte sticker geplakt met daarop de letters AM / VNS. Rechtsboven stond op een sticker het getal 550. Mogelijk is dit geldkistje ergens weggegooid of is het gezien bij iemand gezien die voldoet aan het signalement.

118431_amsterdam_westcord_2luikdadscooter.jpg
Vlucht op motorscooter

De twee mannen gingen er na de overval direct vandoor. Ze reden vermoedelijk op een Honda motorscooter, type WW 125ex2. De kleur is niet helemaal duidelijk; mogelijk is hij zilvergrijs.

  • Wie herkent de mannen op de beelden, mogelijk in combinatie met de motorscooter, de handschoenen, de schoudertas of het rode geldkistje?
118431_amsterdam_westcord_dadb.jpg
Signalement overvaller

De overvaller is een licht getinte man en spreekt met een buitenlands accent. Hij droeg een jas met capuchon van The North Face en een donkerblauwe spijkerbroek. Het personeel schatte hem begin twintig jaar oud.

118431_amsterdam_westcord_dadtas.jpg

De man had een schoudertas met een print bij zich en droeg grijze werkhandschoenen van het merk Oxxa.

118431_amsterdam_westcord_daders.jpg
Bestuurder motorscooter

Op de beelden is ook kort de bestuurder van de motorscooter te zien. Wie herkent hem?

118431_amsterdam_westcord_vbmercedes.jpg
Mogelijke getuigen

Tijdens de overval stond er voor het hotel een witte Mercedes CLA met panoramadak geparkeerd. De motorscooter reed tijdens de overval een rondje om die auto. Mogelijk hebben de inzittenden van de Mercedes iets belangrijks gezien.

  • Wie herkent de witte Mercedes CLA op de bewakingsbeelden en/of weet wie daar op dat moment in zaten?
118431_getruige.jpg

De overvaller passeerde tot twee maal toe een man die vlakbij de ingang stond te roken. Deze mogelijk belangrijke getuige had een koptelefoon op en droeg een gele hoody met daarover een donkerkleurige jas.

  • Wie weet wie de mogelijke getuige is die buiten stond te roken toen de overvaller langsrende?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Hendrikje Stoffelstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.