Overval woning

  • Den Ilp
  • Update 

De daders mishandelden de bewoners en gingen er in hun Porsche vandoor.

Update

Mogelijk kwamen de daders uit de buurt. Er kwamen tips binnen, maar meer informatie is welkom.

Op 30 januari 2015 rond 03.45 uur dringen drie mannen een vrijstaande woning binnen in het Noord-Hollandse Den Ilp. De inbrekers overmeesteren in eerste instantie de zoon van de huiseigenaar en vervolgens zijn vriendin. Ze eisen geld en de kluis, maar vertrekken uiteindelijk met enkele sieraden ter waarde van een paar honderd euro.

  • Wie is er op 30 januari 2015 rond 03.45 uur getuige geweest van de overval in het Noord-Hollandse Den Ilp?
tcm17346004_large.jpg
Vlucht

Ze vluchten in de Porsche van het slachtoffer die op de oprit geparkeerd stond, richting het dorpje Landsmeer. Vermoedelijk vervolgen de daders daarop hun weg over het Noordeinde in Landsmeer en draaien via het Zuideinde de ringweg A10 op.

tcm17345999_large.jpg
Daders

Wat opvalt aan de daders is hun lengteverschil. De linker dader is vrij klein, de rechter wat langer en de middelste het langst. En hij droeg een bril. Ze waren alle drie licht getint en ze droegen die koude winternacht van 30 januari een vrij dik gewatteerd jack met een capuchon.

tcm17346001_large.jpg
Motief

De politie denkt dat de daders voorkennis hadden omdat ze goed op de hoogte waren van de situatie in het huis. Ze wisten bijvoorbeeld de voornaam van het slachtoffer en van de eigenaar van de woning en de mogelijke aanwezigheid van een kluis.

  • Wie kan er meer vertellen over een motief?
tcm17346003_large.jpg
Sieraden

De daders hebben de twee bewoners mishandeld en gevraagd naar geld en een kluis. Toen het de daders duidelijk werd dat er geen kluis aanwezig was, zijn ze met een aantal sieraden vertrokken. Mogelijk zijn die na de woningoverval door de daders te koop aangeboden.

  • Wie weet waar de sieraden zijn, wie ze heeft, of heeft ze te koop gezien of aangeboden gekregen?
tcm17346006_large.jpg
Volkswagen Transporter

De daders reden die vrijdag 30 januari in de vroege ochtend in een blauwe Volkswagen Transporter en kwamen vanuit de richting Landsmeer.

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden, en mogelijk in combinatie met de blauwe Volkswagen Transporter de daders?
tcm17346000_large.jpg
Gestolen

De auto was al eens eerder in Amsterdam gestolen, werd erna weer terug gevonden en in de nacht van de overval is de auto nogmaals gestolen en weer teruggevonden. Dat is uiteraard opvallend en de politie wil graag weten of er een verband bestaat tussen deze twee eerdere diefstallen en de overval in Den Ilp.

  • Wie kan er meer vertellen over een mogelijk verband tussen de twee diefstallen van de Volkswagen Transporter en de inbraak?
tcm17345967_large.jpg
Porsche

De Porsche die ze meenamen is vrij kort na de overval weer achtergelaten op een parkeerplaats aan de Noordkaperweg in Amsterdam-Noord, vlakbij Sportcentrum Jumping Feet. Het zou zomaar kunnen dat de daders uit deze buurt, Oostzanerwerf in Amsterdam-Noord, komen.

  • Wie is er getuige geweest van het achtergelaten van de Porsche op een parkeerplaats aan de Noordkaperweg in Amsterdam-Noord?

  • Wie heeft de daders daar in de Volkswagen Transporter, of in een andere auto zien stappen?
tcm17346005_large.jpg
Voetstappen

Uit de voetstappen in de sneeuw kon de politie afleiden dat ze zijn overgestapt in twee andere auto’s. De politie wil heel graag weten wie daar misschien iets van heeft gemerkt.

tcm17346002_large.jpg
Parkeerplek

Misschien zijn ze die vrijdag 30 januari bij iemand opgevallen op die parkeerplek aan de Noordkaperweg in Amsterdam-noord. Mogelijk zijn ze daar in de blauwe Transporter gestapt of juist na de overval bij het overstappen.

  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?