Overval woning aan de ’s-Gravendijkdreef

  • Amsterdam
  • Update 

Het leven van een studente (18) is na de overval totaal veranderd.

Update

Er kwam informatie over één van de daders die nog gezocht wordt. Helaas is nog niet duidelijk waar de gestolen sieraden van het slachtoffer zijn.

Op donderdag 1 november 2012 wordt in een appartement in een woontoren aan de ’s-Gravendijkdreef in Amsterdam-Zuidoost een vrouw (18) thuis overvallen door twee daders. Het slachtoffer woont met haar moeder en is die middag alleen thuis aan het studeren als rond 15.00 uur de bel gaat. Ze denkt dat het haar tante is en doet nietsvermoedend open. De twee mannen eisen geld, binden het slachtoffer vast en nemen uiteindelijk sieraden met grote emotionele waarde mee.

tcm17321965_large.jpg
Aanhouding

Begin 2014 kreeg het onderzoek een nieuwe impuls. Er is destijds in 2012 al uitgebreid technisch onderzoek gedaan in het appartement van moeder en dochter, daardoor kon de identiteit achterhaald worden van één van de verdachten. Dat bleek een man (39) uit Amsterdam. Hij leek in eerste instantie alleen onvindbaar.

tcm17321967_large.jpg
Antillen

Hij bleek op de Antillen te zitten, waarschijnlijk omdat hij dacht dat hij dan veilig zou zijn. Maar zo werkt het gelukkig niet: de Nederlandse politie heeft hem daar in samenwerking met de politie daar met een eigen team gearresteerd.

tcm17321973_large.jpg
Handlanger

De nog voortvluchtige tweede dader is waarschijnlijk een Antilliaanse man, met een donkere huidskleur. Het slachtoffer heeft hem horen vragen om ‘die geld’. Omdat zij dit van Antillianen herkent, meende zij dat hij van Antilliaanse afkomst is. Verder had hij een fors postuur. Opvallend was dat hij rokend binnen kwam.

tcm17321964_large.jpg
Aanbellen

Wat nog wel frappant was, is dat de daders direct aanbelden bij het appartement van de slachtoffers, in plaats van beneden bij de centrale ingang. De daders kunnen zijn meegelopen, of bekenden hebben in de woontoren.

tcm17321969_large.jpg
Emotionele waarde

Van zowel moeder als dochter zijn meerdere sieraden gestolen. Sommige sieraden droeg de dochter al van kleins af aan en die hebben daardoor voor haar grote emotionele waarde.

tcm17321982_large.jpg
Sieraad 1

Eén van die sieraden is een gouden ketting met roze kralen en een harten hanger met ook roze kralen. Verder zijn er gestolen:

tcm17321984_large.jpg
Sieraad 2

Twee paar gouden oorhangers met blauwe kralen.

tcm17321983_large.jpg
Sieraad 3

Gouden ketting met daaraan zeven mattenkloppers.

tcm17321985_large.jpg
Sieraad 4

Gouden oorhangers met een bordeauxrode steen.

tcm17321990_large.jpg
Verspreid

Omdat de dader die nog gezocht wordt mogelijk van Antilliaanse afkomst is, is het mogelijk dat de sieraden niet meer in Nederland zijn. Er wordt niet uitgesloten dat ze inmiddels op de Antillen zijn. De politie vraagt ook de mensen daar om naar de sieraden uit te kijken.

  • Wie is er op donderdag 1 november 2012 getuige geweest van de overval op een vrouw (18) in een appartement in een woontoren aan de ’s-Gravendijkdreef in Amsterdam-Zuidoost?

  • Wie heeft er iets verdachts gezien rondom de woontoren waar moeder en dochter wonen?

  • Wie heeft er meer informatie over de daders?

  • Wie weet wie en/of waar de nog voortvluchtige handlanger is?

  • Wie weet hoe de daders direct tot aan de voordeur zijn gekomen?

  • Wie weet waar de gestolen sieraden zijn, wie ze heeft of heeft ze te koop aangeboden gekregen?

’s-Gravendijkdreef

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.