Overvallenreeks

  • Amsterdam
  • Update 

Vier verschillende overvallen in onze hoofdstad waarbij de daders op beeld staan.

Update

Ondanks 4 tips is geen van de overvallen nog opgelost.

Het aantal overvallen in Amsterdam is sinds vorig jaar licht gestegen. De Amsterdamse politie wil deze cijfers weer naar beneden krijgen. Hieronder een reeks van vier verschillende overvallen waarbij de daders zijn gefilmd door bewakingscamera’s en nog niet bekend zijn. Hopelijk worden de overvallers zo snel mogelijk herkend.

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden één of meerdere van de daders?
tcm17348021_large.jpg
Overval man (78)

Op zondag 13 december 2015 wordt even na 09.30 uur een man (78) bij zijn auto overvallen aan de Dapperstraat in Amsterdam. Hij heeft net bij zijn zoon de dagopbrengst van de vorige dag opgehaald, als er twee mannen op hem afrennen. Eén blijft op afstand met een getrokken vuurwapen, de andere schopt en slaat hem. De man is hartpatiënt en wil niet toegeven, maar eenmaal op de grond getrapt, moet hij wel.

tcm17348018_large.jpg
Vlucht

Met zijn tas met geld vluchten de daders weg richting de Pieter Vlamingstraat.

tcm17348027_large.jpg
Overval uitzendbureau

Op maandag 14 december 2015 rond 14.30 uur, overvallen drie daders een uitzendbureau op een klein bedrijventerrein aan de Kromwijkdreef in Amsterdam-Zuidoost. Ze bellen aan en zetten maskers op zodra ze binnen zijn. Het is die dag uitbetaaldag en er is cash geld maar dat wordt door de overvallers niet gevonden.

tcm17348026_large.jpg
Daders

Het zijn drie blanke mannen van ongeveer 1.80 m met een blanke huidskleur en normaal postuur. Ze zullen geweten hebben dat het precies die dag uitbetaaldag was.

tcm17348022_large.jpg
Overval New King Telecom

Op 30 december 2015 om 10.15 uur wordt belwinkel New King Telecom aan de Wisseloord in Amsterdam-Zuidoost overvallen. De dader komt bijzonder kalm binnen, zegt tegen de medewerker (52) dat hij geld wil en laadt zijn vuurwapen door. Omdat hij net open is en de kassa nagenoeg leeg is vertrekt de dader met alleen wisselgeld en beltegoedkaarten.

tcm17348025_large.jpg
Vlucht

De dader is weggevlucht richting het woonzorgcentrum Eben Haëzer.

tcm17348024_large.jpg
Dader

Het is een kleine man, tussen de 1.60 en 1.70m, met een donkere huidskleur en een speciaal loopje. Let ook op de witte banen/cirkels op zijn broek.

tcm17348020_large.jpg
Overval Kruidvat

Op donderdagochtend 4 februari 2016 even na 08.30 uur wordt het filiaal van het Kruidvat bij winkelcentrum Ganzenpoort aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost overvallen. De daders kloppen op de kantoordeur en zodra de medewerksters opendoen, worden ze meteen vastgegrepen en moeten ze mee naar de kluis. Die wordt helemaal leeggehaald en niet veel later gaan de daders er weer vandoor met een rugzak vol geld.

  • Wie is er getuige geweest van één van de overvallen in Amsterdam?
tcm17348019_large.jpg
Vlucht

De daders zijn weggevlucht richting de kinderboerderij Bijlmerweide.

  • Wie heeft één of meerdere van de daders op hun vlucht gezien?
tcm17348028_large.jpg
Voorzorgsmaatregelen

Veel daders die dit soort overvallen plegen zijn uit op cash geld. Zorg er daarom voor dat er niet veel cash voorhanden is. Zorg ook voor wisselende en verschillende procedures voor het wegbrengen van geld, zodat die niet herkenbaar zijn. En tot slot, wees alert als u met geld over straat moet.

Dapperstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.