Overvaller bedreigt medewerkers en klant van supermarkt

  • Almere

Een overvaller die bijzonder opgefokt overkwam, bedreigde met een groot mes drie jonge medewerkers van een Almeerse supermarkt. De politie vraagt u mee te denken over de beelden. De overval vond plaats op 29 december 2022 in het Albert Heijn-filiaal aan het ’s-Hertogenboschplein.

Rond 21.45 uur die donderdagavond vloog de dader eerst een medewerkster bij de servicebalie aan en vervolgens bedreigde hij met zijn mes een kassamedewerker. Deze laatste gaf hem geld uit de kassa, waarna de overvaller doorliep naar een volgende kassa. Daar bedreigde hij een 16-jarige cassière.

Dappere klant

Op dat moment schoot een dappere te hulp. Door te roepen en met een boodschappenmand te zwaaien, probeerde hij de overvaller te verjagen. Die ging er uiteindelijk vandoor nadat hij nóg wat geld uit de kassa te pakken had.

Kenmerken overvaller

De dader sprak accentloos Nederlands en is tussen 1.75 en 1.80 meter lang. Hij droeg een bivakmuts, maar hopelijk herkent iemand hem desondanks. Volgens de slachtoffers heeft de man een lichte of mogelijk licht getinte huidskleur.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Neem contact op als u weet of vermoedt wie de overvaller kan zijn. Misschien zeggen zijn witte Adidas-gympen u iets of het jack met de rode streep. Mogelijk heeft iemand de verdachte buiten gezien zonder bivakmuts of zijn daar zelfs camerabeelden van?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

''s-Hertogenboschplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER