Overvaller faalt voor het oog van de camera

  • Leek

In Leek, in de provincie Groningen, probeerde een vermoedelijk jonge man een Primera-filiaal te overvallen. Hij had een vuurwapen en richtte dat van dichtbij op een medewerkster. Haar collega en een klant werden ook bedreigd, maar gelukkig kwamen allen met de schrik vrij.

Wie weet meer over de dader? Hij vertrok al snel met lege handen. Op de beelden van donderdagmiddag 11 mei 2023 wist de jonge man zijn gezicht buiten beeld te houden, maar hopelijk herkent iemand hem aan bijvoorbeeld zijn kleding, zijn postuur of zijn manier van bewegen.

Deel uw informatie

Behalve in de winkel aan de Bosweg werd de verdachte vooraf gefilmd door een deurbelcamera aan de overkant van de straat. Op de beelden daarvan zijn meer details van zijn kleding te zien. Kijk er alstublieft goed naar en neem contact op als u vermoedt wie de jonge man kan zijn.
Volgens twee van de slachtoffers leek de overvaller nog geen 20 jaar oud. Hij sprak Nederlands, waarschijnlijk zonder accent, en beschikte dus over een vuurwapen. Uw tip over hem doorgeven kan te allen tijde ook anoniem. Bel daarvoor 0800-7000 of vertel online wat u weet.

232372_leek_SG-jas1.jpg
Vermoedelijk soortgelijke Parajumpers-jas
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Bosweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER