Overvallers dreigen ouder echtpaar in brand te steken

  • Enschede

Een ouder echtpaar werd op donderdagavond 25 november  2021 gewelddadig overvallen in hun woning aan de Haaksbergerstraat in Enschede. De daders dreigden daarbij het stel in brand te steken.

Rond 20.30 uur stonden die avond plotseling twee mannen in de woonkamer van het echtpaar. De overvallers waren binnengekomen via een zijraam van het kantoorgedeelte in het huis. De overvallers waren gewapend en bedreigden de bewoners.

Update

Bedankt voor de vier binnengekomen tips. Heeft u informatie over de daders? Geef het alstublieft door.

Sieraden buitgemaakt

Nadat ze merkten dat er geen contact geld in het huis aanwezig was, maakten de mannen allerlei sieraden buit. Herkent u één of meer van de sieraden op deze pagina en/of weet u of deze mogelijk ergens zijn verkocht? Geef het alstublieft door.

Overgoten met vloeistof

De slachtoffers werden op bed achtergelaten, waarbij een uniek horloge van de man des huizes werd afgepakt. Voordat de overvallers vertrokken, overgoten ze de slachtoffers met een vloeistof en dreigden ze hen in brand te steken.

Signalement daders

Volgens de slachtoffers waren de overvallers beiden zo’n 1.80 meter lang en slank van postuur. Beide mannen waren geheel in het zwart gekleed en droegen handschoenen en bivakmutsen. Ze spraken goed Nederlands, maar spraken onderling een andere taal.
Mogelijk heeft hun vluchtauto ergens op de Lammerinkweg gestaan. De politie hoort het graag als iemand meer weer over de vluchtroute.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Beschikt u over informatie die van belang kan zijn? Neem alstublieft contact op.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Haaksbergerstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.