Overvallers dreigen vinger af te knippen

  • Haarlem

Een vrouw van 72 uit Haarlem is slachtoffer geworden van een overval in haar woning. Twee daders bonden haar vast en dreigden haar vinger eraf te knippen als ze niet zou vertellen waar haar geld lag.

Update

Er zijn tot nu toe zes tips binnengekomen. Meer informatie over de daders blijft welkom.

De overval gebeurde op maandagochtend 2 december 2019 tussen 09.30 uur en 11.45 uur. De vrouw was alleen in haar huis aan de Zomerkade toen de bel ging. Ze zag een pakketbezorger voor de deur staan en deed voor hem open. Direct werd ze naar binnen geduwd en kwam ook een tweede persoon de woning in.

Lengteverschil

Beide mannen hebben een donkere huidskleur en droegen die ochtend donkere kleding. De één was duidelijk langer dan de ander. 

202047_Haarlem_reco6.jpg
-reconstructie-

Ernstige bedreiging

De vrouw is op haar bed vastgebonden met een snoer uit haar badkamer. Ook hebben de daders een panty in haar mond gestopt en haar gezicht bedekt met een trui zodat ze niets meer kon zien.
In de ruim twee uur die de overval duurde, zochten de mannen naar geld. Ze haalden het huis volledig overhoop, maar konden niets vinden. Daarop dreigden ze om met een schaar een vinger van de vrouw af te knippen. Dat was zo beangstigend voor het slachtoffer dat ze toch heeft verteld waar ze wat geld bewaarde.

Ik was bang dat ik hier niet levend uit zou komen. Ik was bang dat ik mijn kinderen en kleinkinderen nooit meer zou zien.”
Slachtoffer tegen politie

Volkswagen Golf

Na de overval zijn de daders weggerend vanaf de Zomerkade naar het Drilsmaplein in Haarlem. Daar zijn ze mogelijk in een zwarte Volkswagen Golf gestapt die werd bestuurd door een handlanger; dat zou een persoon met vermoedelijk een licht getinte huidskleur zijn.

Motief

De politie heeft geen idee waarom juist deze vrouw slachtoffer is geworden van de gewelddadige overval. Ze heeft normaal gesproken geen geld in huis en heeft met niemand problemen. Het geld dat is buitgemaakt, had ze speciaal voor de decembermaand in huis om kerstcadeaus voor haar kinderen en kleinkinderen te kopen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie zijn de daders van de woningoverval?
  • Wie heeft informatie over de zwarte Volkswagen Golf of de persoon die achter het stuur zat?
  • Wie weet waarom de daders juist deze mevrouw hebben overvallen?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Zomerkade

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER