Overvallers gebruiken veel geweld tegen medewerkers cafetaria’s

  • Arnhem

Twee cafetaria’s in Arnhem werden door uiterst gewelddadige mannen overvallen. Hoewel het onduidelijk is of het om dezelfde daders gaat, zijn er opvallende overeenkomsten tussen beide incidenten, zowel in het signalement van de overvallers als in hun werkwijze.

Update

U dacht goed mee: er is na de uitzending meer dan 20 keer getipt! Bijvoorbeeld over de outfit van de mannen, maar er zijn ook namen genoemd. Bedankt!

De overvallers dreigden in beide gevallen met een steekwapen. En ondanks hun aarzelende houding, gebruikten ze veel geweld tegen de medewerkers. Beide keren trapten ze op het slachtoffer in, met zwaar letsel als gevolg.

202121_Arnhem_reco2.jpg
-reconstructie-

Onderuit getrapt

De meest recente overval is op snackbar De Saks aan het Schuttersbergplein op vrijdagavond 21 februari 2020. Iets na 21.00 uur weet de eigenares nog naar buiten te vluchten, maar wordt door één van de mannen onderuit getrapt. Daarbij wordt ze ook hard tegen haar rug getrapt, waarvan ze nu nog revalideert.

Wij werken heel hard voor dat geld, er zit niet veel in kas. En dan toch dit soort gewelddadige acties ondernemen; dat maakt me heel kwaad.”
Slachtoffer overval cafetaria De Saks

Weinig indruk

Het was de derde overval op snackbar De Saks. Ondanks het geweld, maakten deze overvallers op het slachtoffer minder indruk dan hun voorgangers. Het leek hen moeite te kosten om met overtuiging geld te eisen, en ook had één van hen nog een ‘jongensstem’. 

202121_Arnhem_pdsaks2.jpg
Snackbar De Saks

Hard rijdende Audi

Een getuige heeft kort na de overval een – vrij nieuwe – Audi hard voorbij zien rijden. De Audi reed via de Thomas a Kempislaan de Geert Grootestraat in de richting van de Vijverlaan. De Audi viel op doordat er een kentekenplaat op de hoedenplank lag. Heeft u deze auto zien rijden, geef het door aan de politie.

In gezicht getrapt

Enkele maanden eerder, op 4 december 2019, werd snackbar Diner 66 aan de Kroonse Wal overvallen. Hierbij werd de eigenaar vol in het gezicht getrapt. Hij liep hierdoor twee botbreuken en een hersenschudding op. Opvallend: ook hier leken de daders aarzelend te werk te gaan.

Kenmerken daders

De overvaller die het slachtoffer in zijn gezicht trapte, is de langste. Hij droeg mogelijk een lichtkleurig masker. Ook had hij een opvallend donkerblauw jack aan met capuchon, horizontale strepen en een wit vlak rond de linker borstzak. Mogelijk beoefent deze dader een vechtsport.
De tweede man is iets kleiner, zo’n 1.85 meter lang. Hij heeft een slank, atletisch postuur, droeg een Nike-jack en -trainingsbroek en had een opvallend duivelsmasker op. Ook zijn donkere schoenen met reflecterende accenten vielen op.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Herkent u de mannen op de bewakingsbeelden, of heeft u andere informatie die het onderzoek verder kan helpen? Geef het alstublieft door, desnoods anoniem.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Arnhem

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER