Overvallers vangen bot door alertheid slachtoffer

  • Hilvarenbeek

Het is zijn eigen verdienste dat de manager van een casino twee gewapende overvallers van zich af wist te houden. Door met zijn tas fel van zich af te slaan, zorgde hij ervoor dat de daders afdropen.

Rond 02.10 uur in de nacht van 6 op 7 augustus 2022 werd de man aangevallen zodra hij een voet buiten zijn zaak zette. Daar aan de Paardenstraat in Hilvarenbeek dreigden de overvallers ieder met een mes, maar het enige dat ze buitmaakten was de telefoon die het slachtoffer liet vallen.

Mogelijk derde betrokkene

Behalve de camerabeelden leveren ook getuigen uit de omgeving belangrijke aanknopingspunten op. Zo is het goed mogelijk dat er een derde persoon bij de daders hoorde. Er is geschreeuw gehoord, in een onbekende taal, ter hoogte van het Schorsmolenpad. Mogelijk kwam dat van een handlanger.
Ook is daar een kleine witte auto gezien, mogelijk een Renault Clio of Twingo, die kort na de overval wegreed. Bovendien werd later op datzelfde Schorsmolenpad de telefoon van het slachtoffer teruggevonden.

Oproep voorbijgangers

Daarnaast is er een donkerkleurige Mercedes stationwagen gezien die nacht die met de overvallers te maken zou kunnen hebben. Zegt de combinatie u iets, geef het alstublieft door.
Ook hoort de politie heel graag van u als u uzelf of een ander herkent op de beelden hieronder. De getoonde mensen reden rondom het moment van de overval door de Paardenstraat en hebben mogelijk iets gezien dat in het onderzoek van belang kan zijn.

Kenmerken overvallers

De dader die het als eerste opgaf, had zwarte kleding aan en donkergrijze sportschoenen. Aan de andere overvaller viel meer op: hij had een paars shirt aan en een donkerkleurige trainingsbroek met het logo van voetbalclub Olympique Marseille erop. De dikke streep op de broek loopt door over het zitvlak.
Beide mannen hadden een groot mes bij zich en werden dus mogelijk voor in elk geval hun vervoer geholpen door een of meer handlangers. Een kleine, witte auto en/of een donkerkleurige stationwagen van Mercedes is mogelijk aan deze daders te linken.

222347_hilvarenbeek_kld.jpg
Mogelijk zegt de kleding van de overvallers iemand iets
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie weet of vermoedt iets over (een van) de overvallers?
  • Wie kan de donkerkleurige Mercedes of mogelijk een witte Renault Clio of Twingo in verband brengen met vermoedelijke daders?
  • Wie herkent een of meer van de mogelijke getuigen op de beelden?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Paardenstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.