Passagier overvalt Uber-chauffeur

  • Amsterdam

Een Uber-chauffeur had zo’n 300 kilometer met een klant afgelegd toen die klant hem met veel geweld beroofde. Gelukkig zijn er beelden van die donderdag 4 juli 2019 waar de verdachte op staat.

Update

Bedankt voor de 7 reacties. Het onderzoek gaat door.

Een Uber-chauffeur had zo’n 300 kilometer met een klant afgelegd toen die klant hem met veel geweld beroofde. Gelukkig zijn er beelden van die donderdag 4 juli 2019 waar de verdachte op staat.

Het 65-jarige slachtoffer pikte zijn latere belager op in de buurt van de Panamalaan bij het Hampton-hotel. Deze Engels sprekende, donker getinte man zei dat hij naar Overloon moest – in Noord-Brabant vlak bij de Duitse grens.

Eenmaal met de grijze Renault Mégane in Overloon aangekomen, ontstond er gedoe over de betaling. Desondanks nam de chauffeur de klant weer mee voor de terugrit.

Diefstal met geweld

Op het Entrepothof in Amsterdam, weer in de buurt van het Hampton-hotel, ging het mis. De passagier greep een schaartje dat de chauffeur in zijn auto had liggen, viel de 65-jarige man aan en maakte hem met geweld 250 euro en zijn chauffeurspas afhandig.

Ik kon op dat moment niks zeggen en niet gillen. Het enige wat ik kon doen was met mijn knie op de toeter drukken. Ik voelde echt alsof ik moest vechten voor mijn leven.”
Overvallen chauffeur

Signalement

De beelden van de verdachte komen van een supermarkt in Overloon. Het gaat om een slanke man van naar schatting zo’n 20 jaar oud, met een donkere huidskleur en kort, donker haar. Tegen het slachtoffer heeft hij alleen in het Engels gesproken.

202076_amsterdam_2luik2.jpg
Tas en hoody

Hij droeg die dag een hoody van het merk Road to Succes met op de rug de tekst zoals op de foto. Ook had hij een tas bij zich met als opdruk de merknaam BALR.
Het slachtoffer wist nog te vertellen dat zijn belager draadloze oortjes in had en een iPhone gebruikte die in een rood hoesje zat.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Het onderzoek van onder meer pintransactie en de ritgegevens van Uber heeft nog niet naar de dader geleid.
Laat het weten als u weet wie de man is of informatie over hem heeft.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Entrepothof

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.