Plofkraak geldautomaat bij NS-station

  • Apeldoorn

In de nacht van zondag 16 op maandag 17 mei 2021 waren rond 02.45 uur enorme knallen te horen in het centrum van Apeldoorn. Het bleek te gaan om een plofkraak waarbij een geldautomaat op het Stationsplein het moest ontgelden.

Update

Sinds de uitzending zijn er twee tips binnengekomen. Meer informatie blijft welkom.

De politie heeft met omwonenden en andere getuigen gesproken en stelde in de wijde omgeving camerabeelden veilig. Helaas heeft het onderzoek nog niet naar de daders geleid. Hopelijk zorgt het verspreiden van de beelden van de drie verdachten alsnog voor een doorbraak.

Drietal met hoofdlampen

Een getuige die was geschrokken van de ontploffing, filmde drie personen die op het Stationsplein rondliepen met een hoofdlamp. Zij leken er op een scooter of motorscooter vandoor te gaan.
Neem alstublieft contact op met de politie als u weet of vermoedt wie deze verdachten kunnen zijn en/of als u een idee heeft waar en van wie de gebruikte (motor)scooter is.

Beelden van voertuigen

Vermoedelijk dezelfde scooter of motorscooter verscheen ook op camerabeelden van zowel de Stationsstraat als van een eindje noordelijker op de Van Aelststraat. 
Aan de zuidkant van het spoor en het station werd die nacht op de Faunastraat een donkerkleurige bestelbus gefilmd. Het is onduidelijk of dat voertuig iets met de plofkraak te maken heeft, maar de bestuurder ervan zou in elk geval een mogelijk belangrijke getuige kunnen zijn.

212300_apeldoorn_ravage1.jpg
Er werd voor zo’n drie ton schade aangericht
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Ieder detail kan in dit onderzoek van belang zijn. Denkt u iets te weten over één of meer van de verdachten, neem alstublieft contact op met de politie. Dat mag ook anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met iemand van het Team Nationale Inlichtingen.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Stationsplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.