Plofkraak geldautomaat in stationshal

  • Naarden-Bussum
  • Update¬†

De knal wordt op meer dan een kilometer afstand gehoord.

Update

U belde met informatie over de gebruikte gasflessen en iemand denkt de daders bij het station te hebben gezien. Meer info blijft welkom!

In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 november 2014 rond 02.40 uur vindt er een enorme explosie plaats in de stationshal Naarden-Bussum. Plofkrakers blazen een geldautomaat op en gaan er met geld vandoor.

  • Wie is er in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 november 2014 rond 02.40 uur getuige geweest van de plofkraak in de stationshal Naarden-Bussum?
tcm17335456_large.jpg
Schade

Ruiten sneuvelen en brokstukken liggen meters ver weg. Omdat er gasflessen liggen wordt het station meteen afgesloten. Doordat er daarna moet worden opgeruimd en er sporenonderzoek wordt gedaan, kunnen er uren lang geen treinen stoppen op Naarden-Bussum.

tcm17335454_large.jpg
Daders

De enige bewakingsbeelden komen uit een winkel in de hal. Er zijn alleen benen van verschillende personen bij de ontplofte automaat te zien. De daders zijn binnen twee minuten verdwenen.

tcm17335458_large.jpg
Vlucht

Iemand heeft zelfs nog een stevig gebouwde man met een bivakmuts in die hal gezien en vlak erna zijn er één of twee scooters gehoord. Daarmee moeten de daders gevlucht zijn via het perron richting de fietsenstalling, want er is niet gezien dat ze via de gewone uitgangen het station zijn uitgekomen.

  • Wie heeft de daders zien aankomen of vluchten?
tcm17335455_large.jpg
Getuigen

De politie wil heel graag in contact komen met mensen die die woensdagochtend rond 02.40 uur iets hebben gezien van de daders. Misschien viel hun aankomst op, ze hadden toen gasflessen bij zich, waarmee ze uiteindelijk de automaat opbliezen.

tcm17335457_large.jpg
Verkenning

De politie denkt dat de daders de situatie hebben voorverkend: ze wisten hoe ze ’s nachts met hun spullen de hal in moesten komen en hoe ze snel via het perron konden vluchten. Misschien dat iemand is opgevallen dat voor 12 november iemand meer dan normale belangstelling had voor het station en de geldautomaat.

  • Wie heeft er in de periode voor 12 november iets verdachts gezien bij het station en de geldautomaat dat met de zaak te maken zou kunnen hebben?

Station

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.