Plofkrakers veroorzaken enorme explosie bij geldautomaat

  • Westervoort

In de nacht van zondag 29 op maandag 30 november 2020 richtten plofkrakers enorm veel schade aan bij een SNS-geldautomaat in Westervoort. De krachtige explosies waren rond 02.30 uur tot in de verre omtrek te horen.

Update

Ondanks drie reacties, zijn de daders nog niet aangehouden. Weet u wie zij zijn? Geef het door!

De getroffen geldautomaat is gelegen nabij de ingang van de Jumbo aan de Broeklanden. Door de klap is de muur rondom de geldautomaat vrijwel volledig verwoest. De politie sluit niet uit dat één of meer van de daders door de explosie gewond is of zijn geraakt. Er werd niets buitgemaakt.

Drie plofkrakers

De politie is momenteel nog druk bezig met het veiligstellen en bekijken van bewakingsbeelden. Vermoedelijk zijn er drie mannen die op een scooter reden verantwoordelijk voor de plofkraak. Na het incident zouden zij zijn gevlucht in de richting van de Rivierweg.

SNS-bank sluit geldautomaten

De plofkraak was voor de SNS-bank reden om alle veertig geldautomaten in Nederland per direct te sluiten. Het was namelijk al het vijfde incident bij die bank in november.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Wie weet meer over de daders?

De politie houdt er rekening mee dat de daders mogelijk vooraf de omgeving hebben verkend. Is dit u opgevallen, neem dan alstublieft contact op. Ook als u andere belangrijke informatie heeft, hoort de politie dat graag.

  • Wie heeft de daders tussen 02.00 en 03.00 uur in Westervoort zien rijden?
  • Wie beschikt er over camerabeelden in de omgeving van de Broeklanden of de Rivierweg?
  • Wie heeft meer informatie over de daders?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

6932 BG Broeklanden

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER