Poging doodslag op vader gezin

  • Waalwijk
  • Update 

Wat leek te beginnen als een woningoverval, ontaardde in een ongelijke knokpartij waarbij de bewoner (41) ernstig letsel opliep. Twee mannen met slagwapens gingen tekeer op 4 december 2018 in een huis aan de Professor Piersonstraat.

De vrouw des huizes doet kort na 20:00 uur die dinsdag nietsvermoedend de voordeur open wanneer er wordt aangebeld. Er staan twee mannen die haar in het Pools begroeten, maar dan direct met geweld de deur openzwaaien en de woning binnendringen.

119151_waalwk_straatpd.jpg
Oneerlijke strijd

Wanneer ze op de grond valt en de mannen haar beginnen te mishandelen, roept ze hard om haar man. Die komt onmiddellijk van de eerste verdieping naar beneden gestormd en gaat het gevecht aan met het onbekende tweetal.Het is een oneerlijke strijd, want de beide indringers gebruiken een slagwapen. De één heeft een houten stok en de andere vermoedelijk een zogenoemde ploertendoder, een uitschuifbare flexibele staaf met een loden kop.

Ernstig letsel

Terwijl zijn kinderen ook in huis zijn, wordt het slachtoffer meerdere malen hard geslagen. Zo loopt hij, onder meer aan het hoofd, dermate ernstige verwondingen op dat hij eraan had kunnen overlijden.Al die tijd weet hij zich zo goed te verweren dat de daders het lijken op te geven. Ze rennen naar buiten en verdwijnen.

  • Wie weet wie de daders zijn?
119151_waalwk_daders1b.jpg
Signalementen

De daders zijn twee blanke, mogelijk Poolse mannen. De ene is slank tot mager, heeft een smal gezicht met een smalle neus, is tussen 20 en 25 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang en heeft bruin haar en bruine ogen. Hij droeg die avond een spijkerbroek en een grijs vest of grijze jas en had een baardje van een paar dagen.

119151_waalwk_daders2b.jpg

De andere dader is vermoedelijk een vrij stevig gebouwde dertiger van rond de 1.70 meter lang. Hij had een zwarte, nep-leren jas aan en een spijkerbroek. Deze tweede man heeft een heel blanke huid, een groot, rond hoofd en is of kaal of heel blond.

  • Wie heeft de mannen gezien op dinsdagavond 4 december 2018 in de omgeving van de Professor Piersonstraat in Waalwijk?

Eigen bedrijf

Het motief achter de overval is onduidelijk. De moeder van het gezin runde ooit een financieel adviesbureau en haar man heeft een eigen bedrijf. Het is mogelijk dat de daders in de veronderstelling waren dat er geld te halen viel of waardevolle spullen.

119151_waalwk_daders3b.jpg

Heeft u een idee waarom juist dit gezin thuis werd belaagd, geef het zo snel mogelijk aan de politie door op 0800-6070 of vul het online tipformulier in. Wilt u anoniem tippen, belt u 0800-7000.

  • Wie heeft informatie over een mogelijke aanleiding voor het geweldsincident of over de beweegredenen achter de poging tot woningoverval?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie