Poging doodslag politieagent

  • Rotterdam

Een nog onbekende automobilist reed in Rotterdam opzettelijk over een politieagent heen op donderdagavond 27 oktober 2022. De auto waarin de dader reed, een donkerkleurige Audi RS3, werd later teruggevonden aan de Kamperfoeliestraat.

Nadat de politie achterhaalde van wie die auto was, zijn huiszoekingen gedaan. Dat heeft nog niet de allerbelangrijkste informatie opgeleverd, namelijk wie de auto bestuurde en het slachtoffer aanreed.

Controle in Afrikaanderbuurt

Het incident gebeurde die avond rond 20.15 in de Afrikaanderbuurt. Aan de Jacominastraat zagen twee surveillerende agenten dat de inzittenden van twee auto’s begonnen dozen over te laden. Gezien de drugsoverlast die in de wijk speelt, besloten de agenten te controleren of alles in orde was.
Op de vraag wat er in de dozen zat, reed de bestuurder van de Audi RS3  over de voet van één van de politiemensen heen. Die kwam daarbij ten val. De verdachte schroomde niet en reed nogmaals over de agent heen. Vanwege de opzet en het genomen risico beschouwt het Openbaar Ministerie dit misdrijf als een poging tot doodslag.

Deel uw informatie

Er zijn beelden van de Audi RS3, van wanneer de bestuurder ermee vandoor scheurt over onder meer het Hillevliet en de Pretorialaan. De schade rechts voor aan de bumper heeft een andere oorzaak, maar maakt de wagen herkenbaar. Heeft u de Audi gezien die donderdag 27 oktober en/of weet u wie er toen in reed? Geef het door.
Ook als u mogelijk iets heeft gezien van het achterlaten van de auto die avond aan de Kamperfoelielaan, hoort de politie dat heel graag van u.

222422_Rdam_regio3.jpg
Politieonderzoek op de Jacominastraat
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

Wie kan de bestuurder zijn geweest van de Audi RS3 die donderdagavond 27 oktober in Rotterdam tussen 20.00 en 20.30 uur?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Jacominastraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.