Poging moord bij viaduct Melanchtonweg

  • Rotterdam

Een jonge vrouw en man ontsnapten op maandag 7 september 2020 aan de dood op de Melanchtonweg in Rotterdam. Er werd van dichtbij meerdere keren op hen geschoten vanuit een auto – een Volvo V40, die op beeld is vastgelegd.

Update

Sinds de uitzending zijn er 5 tips binnengekomen, bedankt! Zag u die avond iets van het incident? Geef dat alstublieft alsnog door.

De vrouw lag op dat moment op de achterbank; haar vriend bestuurde de auto. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe hun bruine Kia Rio plotseling vanuit de Volvo beschoten werd.

Poging moord

Het stel stond die avond rond 22.15 uur stil bij het stoplicht, toen het vuur werd geopend vanuit de auto achter hen. De schutter ging er vrijwel direct vandoor richting de Wilgenplaslaan. Even later leek de Volvo V40 nog een keer langs de Kia te rijden. Omdat er van zo dichtbij en gericht is geschoten, beschouwt de politie het incident als een poging tot moord.

Verdachte aangehouden

Er is onlangs een 26-jarige verdachte aangehouden, maar de politie gaat ervan uit dat hij niet alleen heeft gehandeld. Heeft u een vermoeden wie bij het incident betrokken zijn geweest? Geef het door aan de politie.

Getuigenoproep

Ten tijde van het incident waren er veel mensen op straat. De politie komt graag in contact met een iedere die iets van het schietincident heeft gezien. Ook is de politie nog op zoek naar enkele specifieke getuigen:
– op een aangrenzend parkeerterrein stond een busje geparkeerd met twee inzittenden. De politie komt graag met hen in contact.
– er liep op datzelfde parkeerterrein ook een vrouw met een kinderwagen. Was u dit of weet u wie zij is? Meld het alstublieft.
– op de camerabeelden is ook een zwarte Volkswagen Up te zien. Met de inzittende(n) daarvan wil de politie ook nog spreken.

202520_rotterdam_volvo_.jpg
De Volvo V40 is ook elders op beeld vastgelegd
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw informatie door

  • Wie heeft op maandagavond 7 september omstreeks 22.15 uur iets gezien van het incident op de Melanchtonweg?
  • Wie weet meer over de dader(s)?
  • Wie weet iets over de achtergronden van dit schietincident?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Melanchtonweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.