Poging moord, overval en brandstichting theater Palazzo aan de Maasstraat

  • Grave
  • Update 

Terwijl de vlammen om zich heen grepen, zat de eigenaar binnen vastgebonden en kon geen kant op.

Update

4 reacties, één interessante is nog altijd in onderzoek.

In de nacht van zondag 26 op maandag 27 april 2015 woedt een grote brand in theater Palazzo en de bovenliggende woning aan de Maasstraat in het historisch centrum van Grave. De brandweer rukt massaal uit en heeft het vuur snel onder controle. Er is gelukkig niemand in het pand maar er lijkt voor miljoenen schade aangericht.

  • Wie is er op zondagavond 26 april 2015 rond 23.00 uur getuige geweest van de overval en/of brandstichting bij theater Palazzo en de bovenliggende woning aan de Maasstraat in het historisch centrum van Grave?
tcm17338997_large.jpg
Verloren

Het theater is zo goed als verwoest en moet als verloren worden beschouwd. Net als de woning en de cafetaria naast Palazzo.

tcm17338996_large.jpg
Overval

De eigenaar van het theater is die avond toen hij rond 23.00 uur thuiskwam bij de achteringang overvallen. Hij voelde ineens dat iets om zijn hals werd geslagen. Vrij snel daarna is hij flauwgevallen en eenmaal bij bewustzijn zat hij in het theater met zijn armen vastgebonden om een paal.

tcm17338991_large.jpg
Brand

Op dat moment zag hij twee mannen die om de code van de kluis vroegen. Die had hij niet en de mannen hebben hem toen achtergelaten om dat te zoeken, hebben de brand gesticht en zijn weggegaan. De eigenaar heeft zich gelukkig weten los te maken terwijl het vuur al oplaaide maar voor hetzelfde geld was hij daar levend verbrand.

tcm17338992_large.jpg
Eerdere confrontatie

De eigenaar had zes dagen eerder ook al een nare confrontatie met diezelfde mannen. In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 april kort na middernacht was de eigenaar bezig om het theater af te sluiten, toen hij ineens zag dat twee mannen bezig waren de kassalade leeg te halen. Eén van die mannen had een revolver bij zich. De eigenaar heeft toen een luchtbuks gepakt en heeft in de richting van die twee mannen geschoten die toen zijn gevlucht.

  • Wie is er in de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 april kort na middernacht bij het theater getuige geweest van de confrontatie van diezelfde daders met de eigenaar?
tcm17338993_large.jpg
Dader 1

Het is een kale blanke man, tussen de 40 a 45 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft een ingevallen gezicht en droeg 26 april zijn rechterarm in een mitella.

tcm17339033_large.jpg
Dader 2

Hij heeft een getinte huidskleur, mogelijk is hij van Indische afkomst, ook hij is 40 a 45 jaar oud, hij heeft kort zwart haar, is ongeveer 1.70m lang en tenger gebouwd.

  • Wie (her)kent aan de hand van de compositietekening en/of de signalementen de daders?

  • Wie heeft het opvallende duo gezien op zondagavond 26 april?
tcm17338994_large.jpg
Mitella

Het zou kunnen dat de kale man door het schot met de luchtbuks is geraakt aan zijn rechterarm. Het is goed mogelijk dat hij zich op of na 21 april heeft laten behandelen aan zijn verwondingen en misschien is dat mensen in zijn omgeving opgevallen.

tcm17338995_large.jpg
Motief

Volgens de eigenaar was er weinig te halen bij het theater en zelf zegt hij met niemand conflicten te hebben. Het blijft dus vooralsnog onduidelijk waarom ze met zoveel geweld zijn langs geweest en waarom ze die brand hebben gesticht.

  • Wie heeft er informatie over een mogelijk motief?

  • Wie is het opgevallen dat iemand in zijn of haar omgeving op of na 21 april die voldoet aan het signalement van dader 1 zich heeft laten behandelen aan zijn verwondingen?

Maasstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.