Politie onderzoekt toedracht schietincident

  • Katwijk aan Zee

Rond 04:45 uur op zondagochtend 21 mei 2023 werd een 22-jarige man zwaargewond aangetroffen voor een woning aan de Talmastraat in zijn woonplaats Katwijk aan Zee. Hij bleek te zijn neergeschoten.

De politie kon mede dankzij een getuigenverklaring al snel een verdachte aanhouden: een 24-jarige Katwijker. Zijn betrokkenheid bij het schietincident wordt nog onderzocht. De man is inmiddels in vrijheid gesteld, maar blijft vooralsnog verdachte.

Update

Droevig nieuws: het 22-jarige slachtoffer is op zondag 28 mei in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Daarnaast is er sinds de vorige uitzending een paar slippers gevonden dat nog wordt onderzocht.

Het slachtoffer had ten tijde van het schietincident een bodywarmer aan van het merk Canada Goose, zoals die verderop op deze pagina. Dat kledingstuk is nog niet teruggevonden. Neem alstublieft contact op als u er iets over weet en/of als u andere informatie heeft die in dit onderzoek van belang kan zijn.

Update

Het rechercheteam dat het schietincident onderzoekt, heeft op dinsdagavond 30 mei opnieuw een verdachte aangehouden. Deze 18-jarige inwoner van Katwijk is ingesloten voor verhoor. Op 2 juni vervolgens heeft de Haagse rechter-commissaris het voorarrest van de jonge man met twee weken verlengd.

232258_katwijk_regio2.jpg
Talmastraat in Katwijk aan Zee

Bodywarmer en slippers

Uw informatie en/of uw camerabeelden uit de omgeving kunnen van groot belang zijn in dit onderzoek. Heel specifiek is de politie nog op zoek naar een bodywarmer en een paar badslippers. Daarop kunnen mogelijk sporen zitten die naar een of meer verdachten kunnen leiden.
Het gaat om een bodywarmer van Canada Goose en slippers in maat 42 van Adidas. Voorbeelden daarvan ziet u op de foto’s hieronder. Het 22-jarige slachtoffer droeg die kledingstukken vlak voor en mogelijk ook tijdens het schietincident, maar sindsdien zijn ze spoorloos verdwenen.

Niet aanraken

Heeft u een idee wie de bodywarmer en/of de badslippers nu kan hebben of waar die mogelijk te vinden zijn? Probeert u dan ze niet aan te raken, in verband met te onderzoeken sporen, maar meld het alstublieft bij de politie.
Ook als u meer weet over de aanleiding voor het schietincident, hoort de politie natuurlijk heel graag van u. En beschikt u over camerabeelden van die vroege zondagochtend waarop iets belangrijks kan staan, kunt u die direct uploaden via het tipformulier.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

Contact opnemen met de politie kan op onderstaande manieren.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Talmastraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.