Politie toont gewelddadige relschoppers nieuwjaarsnacht

  • Hedel

In Hedel, tussen Zaltbommel en Den Bosch, heeft een kleine groep mannen zowel flink wat materiële schade op hun geweten als de verwondingen van een aantal politiemensen en hulpverleners. Ondanks uitgebreid onderzoek en regionale oproepen zijn er nog drie verdachten op vrije voeten.

242148 Upd 2304

De gezochte mannen hebben zich in de nieuwjaarsnacht 2024 schuldig gemaakt aan vernielingen, brandstichtingen en pogingen tot zware mishandeling. Dat laatste gebeurde vooral door het gooien van bijzonder zwaar vuurwerk naar politie, Mobiele Eenheid en zelfs brandweerlieden.

Krachtige explosieven

Het leek alsof de daders letsel wilden toebrengen, zo bleven ze met het illegale vuurwerk gooien. Agenten en hulpverleners liepen gehoorschade op en één van hen zelfs een hersenschudding. Uit onderzoek blijkt dat sommige van de explosieven krachtiger waren dan een handgranaat.

Toevallige voorbijgangers die nacht van 31 december op 1 januari liepen ook serieus gevaar doordat er explosieven op hen af kwamen. Daarnaast is er met bierflessen naar de ME gegooid en zijn er onder meer afvalcontainers vernield en twee auto’s in brand gestoken.

Geef uw tip door

De personen op de getoonde beelden hebben ieder een eigen code. Geef die alstublieft door als u iemand meent te herkennen. Een tip doorgeven kan als dat voor u beter voelt natuurlijk ook anoniem.
De verdachten hoeven overigens niet uit Hedel zelf te komen. Opvallend genoeg blijkt uit onderzoek dat meerdere personen uit het midden van het land komen, omgeving Amersfoort.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Contact opnemen met de politie kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Hedel

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.