‘Politiemannen’ lichten ouder echtpaar op

  • Amsterdam

Een echtpaar van in de 70 werd op maandagavond 9 oktober opgelicht door zogenaamde politiemannen. Met een smoes over een ophanden zijnde aanslag overtuigden ze het stel om “voor hun veiligheid” kostbare spullen mee te geven.

De oplichting begon met een telefoontje van een man die zei dat hij van de politie was. Hij hield het echtpaar zo’n vijf uur lang aan de telefoon tot ze bijna letterlijk uitgeput waren en niet meer helder konden denken. Juist op dat moment kwamen er na elkaar twee mannen aan de deur. Zij namen onder meer bankpassen, sieraden, en verschillende erfstukken van het stel mee die ze tijdelijk zouden bewaren in een kluis.

Koffer

232440_amstrdm_SG_koffer1.jpg
Soortgelijke koffer

De daders gebruikten een lichtgroene koffer uit het huis van de slachtoffers om de spullen in te vervoeren. Die koffer had aan aan elke kant van de ritssluiting een brede oranje streep. Mogelijk heeft iemand op dinsdag 10 oktober na 01.30 uur de verdachten met zo’n koffer zien lopen door het centrum van Amsterdam.

Gestolen spullen

Kijkt u alstublieft naar de foto's hieronder en neem contact op met de politie als u sieraden of andere spullen herkent. Mogelijk zijn de buitgemaakte kostbaarheden ergens te koop aangeboden of kent u iemand die er ineens over beschikte. Tippen mag als u dat liever doet ook anoniem.

Signalementen

Een van de daders heeft een donkere huidskleur, een rond gezicht en een breed c.q. sportief figuur. Hij is rond 1.80 meter lang en wordt tussen 30 en 35 jaar oud geschat.
De tweede man is vermoedelijk 35 à 40 jaar oud en had die maandagavond zwart, golvend haar dat aan de zijkanten kort was geschoren. Hij heeft een licht getinte huidskleur, is ongeveer 1.80 meter lang en heeft een lang, smal gezicht.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie zijn de oplichters?
  • Waar zijn de gestolen spullen gebleven?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Keizersgracht

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.