Ramkraak ING-bank aan de Botter

  • Lelystad
  • Update 

Eén van de daders vermomt zich voor het oog van een bewakingscamera.

Update

24 tips, er werd bijvoorbeeld gebeld over de spullen die de mannen hadden achtergelaten. Naast de ketting blijkt dat ze een zogenaamde uitdeuklepel hadden vergeten. Het onderzoek gaat verder.

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 december 2012 rond 03.30 uur proberen drie daders in Lelystad een ruimte open te breken die uitkomt aan de achterkant van een geldautomaat. Het gaat om een geldautomaat van de ING-bank bij de Plus supermarkt aan de Botter. Met een gestolen rode Volkswagen Transporter proberen ze de pui eruit te rijden. De ramkraak mislukt echter.

tcm17315043_large.jpg
Dader 1

Dit is de man die zich vermomd voor het oog van de camera. Hij heeft een stevig postuur, draagt een muts, een lichtkleurig jack met capuchon en een donkere broek en sportschoenen.

tcm17315044_large.jpg
Dader 2

De tweede man lijkt smaller gebouwd dan dader 1, draagt een donkere jas met capuchon, een spijkerbroek en lichte sportschoenen.

tcm17315045_large.jpg
Dader 3

Dit is de bestuurder van de gestolen rode Volkswagen Transporter. Hij draagt een blauwe jas met capuchon en een donkere broek en schoenen.

tcm17315048_large.jpg
Volkswagen Transporter

De politie vermoedt om meerdere redenen dat de daders afkomstig zijn uit Lelystad. Bijvoorbeeld omdat de gebruikte rode Volkswagen Transporter ook uit Lelystad bleek te komen. Ook vluchten de daders door de woonwijk. Het duurt toch zeker vijf minuten eer je op de grote weg zit en om daar uit te komen moet je wel plaatselijk bekend zijn.

tcm17315046_large.jpg
Diefstal

De rode Volkswagen Transporter werd gestolen vanaf een parkeerplek aan de Horst bij het Gelderse Diep in de Boswijk van Lelystad.

tcm17315050_large.jpg
Vluchtauto

De politie vermoedt dat de daders zijn weggereden in een donkerkleurige Volkswagen Golf.

tcm17315042_large.jpg
Achtergebleven spullen

Na de mislukte ramkraak lieten de daders een dunne ketting achter en een breekijzer. Misschien dat dit iemand iets zegt bijvoorbeeld omdat zij eind december 2012 deze combinatie van ketting en breekijzer missen.

tcm17315047_large.jpg
Getuigenoproep

Vlak nadat de rode Transporter voor het eerst op beelden te zien is, zien we ook twee fietsers langsfietsen. Eén van hen draagt diagonaal over zijn rug een schoudertas. Mogelijke hebben ze even na 03.15 uur  in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 december 2012 de bestelbus zien rijden en kunnen iets van de voorbereidingshandelingen van de daders hebben gezien. Vermoedelijk komen deze twee fietsers uit Lelystad zelf en de politie wil graag met deze twee fietsers in contact komen.

  • Wie is er in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 december 2012 rond 03.30 uur getuige geweest van de ramkraak bij de ING-bank aan de Botter in Lelystad?

  • Wie (her)kent de daders mogelijk aan de hand van de getoonde bewakingsbeelden en mogelijk in combinatie met een Volkswagen Golf waarin ze later zijn gevlucht of de achtergebleven spullen?

  • Zijn er mensen die iets/iemand hebben gezien op het moment dat de rode Volkswagen Transporter in Lelystad werd gestolen?

  • Wie herkent zichzelf in de getuigenoproep of weet over welke twee fietsers dit gaat?

  • Wie heeft in het algemeen informatie over deze uiteindelijk mislukte ramkraak en heeft hierover nog niet met de politie gesproken?

Botter

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.