Ramkrakers veroorzaken enorme schade bij juwelierszaak

  • Losser
  • Update 

Donderdagochtend 14 februari pleegde een groepje mannen een ramkraak bij juwelier Vreriks aan de Sint Maartenstraat. Ze gingen ervandoor met een forse buit en lieten enorme schade achter. De politie is op zoek naar vier daders.

Update

Bedankt voor de 3 tips! Meer informatie blijft welkom.

Die nacht verschenen de mannen rond 03.00 uur iets verderop in de Vicarystraat. Op bewakingsbeelden zijn ze te zien met twee scooters en een wit Volkswagenbusje.

  • Wie weet wie de ramkrakers zijn?

Gevlucht op scooters

Eenmaal aangekomen bij de juwelier, gebruikten de ramkrakers de bestelwagen om de pui mee te rammen. In twee minuten tijd graaiden ze enorm veel sieraden, van onder meer Ti Sento, en horloges van met name Seiko, Pulsar en Boccia bij elkaar.

  • Wie weet meer over een grote hoeveelheid sieraden en horloges die recent ergens te koop is aangeboden?
119114_losser_ravage3.jpg

De daders zijn daarna weggevlucht op de scooters; het busje bleef in de gevel achter.

  • Wie heeft iets gezien van de ramkraak en/of van de vlucht van de daders?
119114_losser_soortscooter.jpg

Ze zijn vanuit de Sint Maartenstraat richting de Bernard Leurinkstraat gereden. In hun vlucht is één van de scooters onderuitgegaan. Daarbij is de buddyseat afgebroken; die wordt op sporen onderzocht bij het NFI. Vermoedelijk hoort de buddyseat bij een 125cc Honda PCX. Het kan zijn dat de personen die onderuit zijn gegaan, gewond zijn geraakt.

  • Wie heeft informatie over de scooters, waarvan bij één de buddyseat is afgebroken?
119114_losser_lijsterbes2.jpg
Lijsterbesstraat

De daders zijn vervolgens verder gevlucht over de Vicarystraat, waarna ze rond 03.15 uur arriveerden in de Lijsterbesstraat. Een getuige heeft gehoord dat er een auto met zware motor stationair stond te draaien. Mogelijk zijn de scooters in een gereedstaande bestelbus of kleine vrachtwagen geladen.

Vanaf dat punt kunnen de mannen meerdere kanten op zijn gevlucht: Duitsland, Oldenzaal of Enschede.

119114_losser_ravage1.jpg
Gestolen busje

De Volkswagen, met kenteken 42 VKD 2, blijkt te zijn gestolen in Amsterdam aan de Bernard Loderstraat. Dit moet gebeurd zijn tussen dinsdag 12 februari 22.00 uur en woensdag 13 februari 06.30 uur. Heeft u in deze periode iets opvallends gezien, meld het a.u.b.

119114_losser_lijsterbes1.jpg

Volgens getuigen heeft de bestelwagen op 13 februari al in Losser geparkeerd gestaan aan de Lijsterbesstraat op een parkeerplek voor gehandicapten. Ook als u zich hier iets van kunt herinneren, hoort de politie dat graag.

  • Wie heeft gezien dat het witte busje geparkeerd stond op de Lijsterbesstraat en/of wie daarmee is weggereden?

Landelijke bende

De ramkraak veroorzaakte enorme schade aan en in het pand van de juwelier, waardoor de winkel noodgedwongen drie weken dicht moest. De politie vermoedt dat de veroorzakers landelijk toeslaan. Mogelijk werken deze ramkrakers samen met handlangers in Amsterdam.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie