Relschoppers bekogelen politie met stenen

  • Amstelveen

De politie is op zoek naar 11 relschoppers. In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober 2022 gooiden zij stenen naar agenten, vanaf tramhalte Sacharovlaan in Amstelveen. Vermoedelijk hebben de relschoppers de Eritrese nationaliteit.

De ongeregeldheden vonden plaats na een besloten feest bij een partycentrum aan de Touwslagerij in Amstelveen. Daar trad een Eritrese zanger op. Er kwamen veel meer bezoekers op het feest af dan er naar binnen konden, waarna een deel van de menigte zich tegen de beveiligers keerde.
Voor aanwezige politieagenten was het een angstige nacht. In het donker konden ze de stenen niet zien aankomen. Eén agent werd geraakt en raakte gewond.

In mijn 14 jaar bij de politie heb ik nog nooit zoiets meegemaakt.”
operationeel chef politie

Nog gezochte verdachten

De politie heeft die nacht 25 aanhoudingen verricht. De verdachten hebben de Eritrese nationaliteit en zijn bijna allemaal rond 20 jaar oud. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging.
Een deel van de relschoppers wordt nog gezocht. Herkent u een of meer van de personen op onderstaande beelden, geeft het alstublieft door. Om het tippen gemakkelijker te maken, zijn de verdachten genummerd.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Wie herkent (een aantal van) de verdachten?

Tippen kan ook via email: [email protected]

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Sacharovlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.