Rode Mercedes belangrijk spoor in onderzoek woningoverval

  • Almere

In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 augustus rond 00.35 uur werd een man van 73 overvallen in zijn huis aan de Pinksterbloemweg in Almere. Hij werd daarbij bedreigd met een mes. De drie daders zijn ervandoor gegaan met persoonlijke bezittingen van de man.

De daders reden vermoedelijk in een rode Mercedes coupé uit de E-klasse. Voertuigspecialisten van de politie denken dat de auto van het type W238 of CLS350 is. Daarvan rijden er in Nederland enkele tientallen rond.

Drie overvallers

Het slachtoffer heeft slechts één dader gezien. Een bewakingscamera buiten heeft echter drie overvallers gefilmd, toen zij wilden vluchten over de schutting.

De man zoals door de 73-jarige bewoner beschreven, wordt rond 20 jaar oud geschat, heeft een lichtgetinte huidskleur en is zo’n 1.80 meter lang. Deze overvaller had die nacht in augustus een halflange, donkere baard en hij sprak accentloos Nederlands.

Ze hebben overal aan gezeten. Het huis is niet meer van mij en dat is een heel erg gevoel.”
slachtoffer woningoverval

Gestolen spullen

De overvallers namen dierbare sieraden van het slachtoffer mee, waaronder ringen van zijn overleden partner en een trouwring die van zijn vader is geweest.

Verder bestond de buit uit een laptop, een Samsung Galaxy S23 telefoon, een Ziggo-decoder en wat auto- en scootersleutels.

DNA-spoor

Een stuk tape dat door de daders is gebruikt, is bij het NFI onderzocht. Er zijn verschillende DNA-sporen op gevonden, via welke de politie probeert de namen van de overvallers te achterhalen.

242314 Almere 2luikautos2b
Daders reden vermoedelijk in een van deze types Mercedes
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie met de politie

  • Wie reed die bewuste nacht in de vermoedelijk exclusieve rode Mercedes?
  • Waar is deze auto nu?
  • Wie zijn de overvallers?
  • Waar zijn de sieraden en andere gestolen spullen nu?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Pinksterbloemweg in Almere

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.