Beloning

Rodney Mijnals (41) doodgeschoten in Fizeaustraat

  • Amsterdam

Bij een schietincident op zaterdag 19 februari 2022, in de Amsterdamse buurt Amsteldorp, kwam de 41-jarige Rodney Mijnals om het leven. Een vriend van Mijnals werd in de arm geraakt en kan het navertellen. De politie is op zoek naar in ieder geval drie verdachten.

Bivakmutsen

Rodney Mijnals woonde in de Dulongstraat en had zijn achtertuin aan de Fizeaustraat. De betreffende vriend was bij hem op bezoek toen rond 20.30 uur via de achterdeur drie mannen binnenkwamen. Zij hadden bivakmutsen op en droegen donkerkleurige kleding. Van een van hen is gezien dat hij een donkere huidskleur heeft.

222439_fizeau_so9.jpg
Rodney Mijnals

Overleden in Fizeaustraat

Eén van de mannen richtte een pistool op Mijnals. De vriend sloeg onmiddellijk op de vlucht, via de voordeur de Dulongstraat in. Mijnals probeerde weg te komen via de achterkant van het huis de Fizeaustraat in. De dader met het pistool ging achter hem aan en schoot Mijnals neer.
Hulpdiensten konden even later al niets meer voor het slachtoffer doen; Mijnals overleed ter plekke. De vriend die leek te kunnen ontkomen, was de Fizeaustraat overgestoken en van wat verder weg werd ook op hém geschoten. Met een schotwond aan zijn arm kwam hij er relatief goed van af.

222238_fizeau_regio1.jpg
Politieonderzoek in de Fizeaustraat

Mogelijke motieven

Het motief van de drie indringers is nog niet duidelijk, maar een van de scenario’s is dat het met drugs te maken kan hebben. In Mijnals’ woning is een hoeveelheid drugs aangetroffen die te groot was voor eigen gebruik. De politie houdt er rekening mee dat Mijnals actief was in de drugshandel en daarmee in de problemen kan zijn gekomen.
Een ander scenario zou kunnen zijn dat het slachtoffer problemen had in de relationele sfeer. Dat zou kunnen gaan om een conflict met bijvoorbeeld familie, buurtgenoten of vrienden of kennissen. Heeft u informatie over een mogelijke aanleiding voor het schietincident, neem alstublieft contact op met de politie.

222238_fizeau_so2.jpg
Rodney Mijnals

Drie voertuigen gezien

Voor en na het fatale treffen is in de buurt een auto gefilmd die door de daders kan zijn gebruikt. Het gaat om een donkerkleurige Seat Leon met een kenteken dat mogelijk met ‘71’ begint. Zegt zo’n auto u iets of heeft u een idee wie erover beschikten die zaterdagavond 19 februari, meld het alstublieft.
Rond het tijdstip van het schietincident reden er in de buurt van het huis van het slachtoffer ook een Volkswagen Golf en een Mercedes, beide donker van kleur. De politie wil graag weten wie er die avond in deze auto’s reden.

Update

De politie heeft de Seat Leon getraceerd en in beslag genomen. Uw informatie over de inzittenden van de andere twee auto’s blijft heel welkom.

Man met helm

Ook wil de politie graag spreken met een man die kort voor de fatale confrontatie naar het huis van Mijnals heeft staan kijken. Deze nog onbekende man had een helm op. Hij kan een belangrijke getuige zijn, maar de politie sluit ook niet uit dat hij een rol heeft gespeeld bij het schietincident.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie weet of vermoedt iets over het motief of de aanleiding voor het schietincident?
  • Wie heeft informatie over de drie mannen die Mijnals’ woning binnendrongen en/of hun mogelijke opdrachtgever?
  • Wie weet meer over de Mercedes en/of de Volkswagen Golf?
  • Wie is de man met de helm die kort voor het schietincident bij de woning van Mijnals heeft gestaan?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Fizeaustraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.