Roekeloze brandstichter brengt gezin in levensgevaar

  • Oudheusden

In Oudheusden is in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 april 2020 brand gesticht bij een auto en een woonhuis aan de Everardus van Gochstraat. Het vuur kostte bijna het leven van een 34-jarige vrouw en haar moeder en stiefvader. 

Update

De mogelijk belangrijke getuige heeft zich helaas nog niet gemeld. Ook is er sinds de uitzending pas 1 tip binnengekomen. Geef uw informatie alstublieft door, desnoods anoniem: 0800 -7000.

Zowel de auto van de bewoonster als de schutting in haar achtertuin werd die nacht in brand gestoken. Door de brand viel de stroom in de woning uit, waardoor de elektrische rolluiken niet meer openden. Terwijl het vuur om zich heen greep, zat het gezin opgesloten in hun woning.

Motief onbekend

Toegesnelde hulpdiensten wisten uiteindelijk het gezin te bevrijden. De politie vermoedt dat dezelfde dader verantwoordelijk is voor beide branden, maar tast in het duister over zijn motief. 

Het had kunnen gebeuren dat die woning in brand was gevlogen en dan staan er mensenlevens op het spel.”
Politieagent

Beelden autobrand

Dankzij bewakingsbeelden is er een duidelijk signalement van de brandstichter. Die nacht verscheen hij rond 01.50 uur eerst bij de auto van het slachtoffer, een zwarte Volkswagen Up. Hij sprenkelde een brandbare vloeistof over een stuk stof, stak het aan en gooide het op de auto. Hierdoor ontstond een grote steekvlam, waarbij de dader bijna zelf vlam vatte.

202277_Oudheusden_sig2.jpg
Signalement

Signalement brandstichter

  • Lichte of licht getinte huidskleur
  • normaal postuur
  • donkere kleding
  • donkere vuilniszak over jas
  • donkere honkbalpet en sjaal.

Op de beelden van de schuttingbrand is de dader helaas niet te zien. Aangezien dat incident slechts enkele minuten na de autobrand plaatsvond, vermoedt de politie dat het om dezelfde brandstichter gaat.

Getuigenoproep: fietser

Twintig minuten voor de autobrand, rond 01.30 uur die nacht, fietste er iemand door de Everardus van Gochstraat in Oudheusden. De persoon fietste in de richting van de Julianastraat en verdween uit beeld ter hoogte van het Hamelpark. De fietser droeg een lichtkleurige jas met print, lichtkleurige capuchon en een donkerkleurige broek en rugzak.

De politie komt graag met de fietser in contact; mogelijk is deze persoon een belangrijke getuige.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help het onderzoek verder

Beschikt u over een bewakingscamera in de omgeving en heeft u de beelden ervan nog? Of heeft u informatie over de brandstichter en zijn motief? Neem alstublieft contact op.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Everardus van Gochstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.