Ruim 2200 aanhoudingen dankzij anonieme tips

2210 aanhoudingen MMA 2019.jpg

Anonieme tips zijn cruciaal bij het veiliger maken van Nederland; dat blijkt uit de jaarcijfers van Meld Misdaad Anoniem. Mede dankzij tips bij deze organisatie, zijn er 2210 aanhoudingen verricht in 2019. Ook zaken in Opsporing Verzocht werden dankzij deze anonieme tips opgelost. 

Tips over financieel-economische delicten en drugs

In totaal zijn er vorig jaar 16.890 meldingen doorgezet naar de politie. Nooit eerder was het aantal anonieme tips over financieel-economische delicten en harddrugs zo hoog als in 2019. Meld Misdaad Anoniem (M) ontving zo’n 1000 meldingen over zaken als witwassen en crimineel- en onverklaarbaar vermogen. Over drugshandel werd 4.943 keer getipt; een stijging van dertig procent.

Dankzij zulke anonieme tips werden grote partijen harddrugs gevonden, maar ook werden drugslabs opgerold en lokale drugsdealers opgespoord. Lees meer over de jaarcijfers op de website van M.

De drempel om naar de politie te stappen is heel erg hoog. In die gevallen is M een goed alternatief. De informatie komt wel bij de politie terecht, maar de melder blijft compleet buiten beeld.
Marc Janssen – woordvoerder Meld Misdaad Anoniem

Anonimiteit staat voorop bij M.

Soms is de drempel om naar de politie te stappen erg hoog. In zo’n geval is Meld Misdaad Anoniem een goed alternatief. De organisatie is niet van de politie, ze weten niet met wie zij spreken en ze registreren ook geen telefoonnummers. De anonimiteit van de tipgever staat bij M. op de eerste plaats. De tipgever blijft daardoor volledig buiten beeld, en komt niet in het politiedossier terecht. Lees meer over de werkwijze van Meld Misdaad Anoniem.

Meld Misdaad Anoniem bereiken

Anoniem een tip doorgeven kan door te bellen met 0800 – 7000. Op werkdagen is Meld Misdaad Anoniem tussen 08.00 – 22.00 uur geopend. In weekenden en op feestdagen tussen 10.00 – 18.00 uur. Ook is het mogelijk om 24/7 online een anonieme tip achter te laten op hun website in een beveiligde omgeving.