Schietincident bij de Thamerweg

  • Uithoorn
  • Update 

Tot twee keer toe wordt een man beschoten. En tot twee keer toe ontsnapt hij aan de dood.

Update

Mede door de 8 binnengekomen tips, heeft de politie zicht op de Volkswagen Polo gekregen. De politie wil graag nog weten of er iemand is die de bewuste zondagochtend 15 oktober de Peugeot Partner in Uithoorn heeft gezien. Het onderzoek is in volle gang!

Op zondagochtend 15 november 2015 rond 09.15 uur is een man (38) na het stappen tot twee keer toe beschoten bij de Thamerweg in Uithoorn. Hij werd wonderbaarlijk genoeg niet geraakt en hij kon de bosjes invluchten.

  • Wie is er op zondagochtend 15 november 2015 rond 09.15 uur getuige geweest van het schietincident bij de Thamerweg in Uithoorn?
tcm17346405_large.jpg
Afterparty

Het slachtoffer was die nacht uit geweest in Amsterdam en was met iemand meegereden naar Uithoorn omdat daar een afterparty zou zijn. Omdat die er niet was, is hij van het centrum in Uithoorn richting vervoer gaan lopen.

tcm17346414_large.jpg
Eerste schot

Rond de Wilhelminakade op de kruising met de Burgemeester van Meetelenstraat heeft hij ruzie gekregen met een Marokkaanse man in een zwarte Polo. Die heeft daarbij opeens een wapen getrokken en één keer op hem geschoten. Hij werd niet geraakt, en de Polo reed vermoedelijk snel verder.

tcm17346408_large.jpg
Tweede schot

Het slachtoffer is vervolgens de Thamerweg opgelopen en daar is een Peugeot Partner naast hem gestopt. De man die vanuit de Polo op hem schoot, zat nu opeens op de bijrijdersstoel. Achter het stuur van de bestelwagen zat een blanke man, die uitstapte om de man te beschieten. Omdat die ook mistte kon het slachtoffer vluchten.

  • Wie weet er meer over een motief?
tcm17346406_large.jpg
Dader 1

De man die in een soortgelijke Polo reed en het eerste schot loste was een magere Marokkaanse man van eind 20. Het kenteken begon met 11-N?-??.

tcm17346412_large.jpg
Dader 2

De man die het tweede schot loste was een lange blanke man met heel kort blond/grijs haar. Hij reed in een Peugeot Partner.

  • Wie heeft er informatie over de daders?
tcm17346413_large.jpg
Bekenden

De bestuurder van de Polo en van de Peugeot Partner kennen elkaar dus.

tcm17346409_large.jpg
Vlucht

De Peugeot rijdt na het schieten met een noodgang verder richting de Peterus Steenkampweg.

  • Wie heeft ze op hun vlucht gezien?
tcm17346404_large.jpg
Aanrijding

De schutters hebben zoveel haast om weg te komen in de Peugeot dat het erop lijkt dat ze vlak erna op de Colijnlaan ter hoogte van de kruising met de Ruys de Beerenbroucklaan in Uithoorn tegen een andere auto zijn gebotst. Getuigen zien hier in ieder geval na een aanrijding de bestuurder van een personenwagen ruzie maken met de inzittenden van een donkere bestelwagen.

  • Wie heeft de Volkswagen Polo en/of de Peugeot Partner gezien, of weet waar ze staan?

Thamerweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.