Schietincident in de Caspar Fagelstraat

  • Zwolle
  • Update¬†

Wat doe je het laatste kwartiertje van het oude jaar. Eet je een oliebol en ben je gezellig samen met anderen, of ga je ruzie zoeken en zelfs schieten?

Update

De politie heeft meerder tips gekregen, maar die hebben nog niet naar de schutter geleid.

In de Zwolse Caspar Fagelstraat in de wijk Diezerpoort en in de buurt Hogenkamp, kijkt een bewoner op oudejaarsavond 2013 toevallig naar buiten als hij ziet hoe zijn auto door een andere auto geraakt wordt bij het inparkeren. De man gaat naar buiten, gevolgd door zijn stiefbroer, omdat hij aanneemt dat de bestuurder het zelf ook gemerkt heeft. Wanneer hij er op een vriendelijke manier iets van zegt, wordt de man door de bestuurder van de auto meteen agressief behandeld en met een vuist op zijn achterhoofd geslagen. De stiefbroer neemt het voor het slachtoffer op en wordt door de bestuurder van de witte VW Polo hard op zijn neus geslagen, waardoor hij een bloedneus opliep. Het loopt helemaal uit de hand en er wordt zelfs geschoten. De bewoner en zijn familie zijn bang geweest toen er werd geschoten en herkenden dit ook onmiddellijk als schoten en geen vuurwerk. Toen de politie kwam, werden er maar liefst meer dan 10 hulzen gevonden.

tcm17320342_large.jpg
Schutter

Het gaat om een licht getinte huidskleur; ongeveer 25-30 jaar; ± 1.80 meter lang; een mager postuur; donker krullend haar en donkere kleding. De man ging er vandoor in de richting de Isaac van de Hoornbeekstraat.

tcm17320345_large.jpg
Witte Volkswagen Polo

De witte Volkswagen Polo is na het schietincident weggereden in de richting van de McDonald’s aan de Ceintuurbaan in Zwolle. De politie was snel ter plaatse en wist de Volkswagen Polo te laten stoppen in de Zerboltstraat. Opvallend was dat er op dat moment ook een tweede man in zat. Onduidelijk is waar die tweede is ingestapt, maar beiden zijn aangehouden. De bestuurder op verdenking van mishandeling. Ze zijn inmiddels weer vrijgelaten, maar blijven wel verdachten in dit onderzoek.

tcm17320414_large.jpg
Volkswagen Scirocco

Als de bewoner met zijn broer weer naar binnen zijn gegaan in afwachting van de politie, komt er na korte tijd een donkere Volkswagen Scirocco aangereden met daarin drie of vier mannen. Vermoedelijk zijn ze gewaarschuwd. Iemand uit de Volkswagen Scirocco gooit eerst nog een stuk hout naar het huis van het slachtoffer en schakelt dan over op iets veel drastischers: er wordt meer dan 10x geschoten. De donkere VW Scirocco rijdt daarna weg in de richting van de Pieter Steynstraat.

  • Wie is mogelijk getuige geweest van deze schietpartij in de Caspar Fagelstraat in Zwolse wijk Diezerpoort op Oudjaarsavond 2013 en heeft hierover nog niet met de politie gesproken?

Caspar Fagelstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.