Schietincident mogelijk conflict drugsmilieu

  • Helmond
  • Update 

Twee onschuldige meisjes raakten maandagmiddag 21 januari gewond bij een schietincident. Een arrestatieteam heeft dinsdag 22 januari bij een inval een 21-jarige verdachte aangehouden. De politie denkt dat het schietincident draaide om een conflict in het Helmonds drugsmilieu.

Update

Goed nieuws: na de uitzending hebben zich een aantal getuigen gemeld met wie de politie nog niet had gesproken. Meer informatie blijft welkom.

Er is eerder een andere man aangehouden, echter bleek hij later een getuige te zijn. Zowel de daders, die in een groene Opel Astra zaten, als de inzittenden van een Volkswagen Golf gingen ervandoor.

helmond_schietincident_maandag21janregio5.jpg
Op klaarlichte dag

Iets voor 15.30 uur werden er maandagmiddag schoten gelost op een auto. Het incident gebeurde ter hoogte van de kruising van de Molenstraat en de Noord Koninginnewal. De politie is op zoek naar beelden en getuigen van het schietincident.

helmond_schietincident_maandag21janregio7.jpg
Onschuldige slachtoffers

De kogels raakten de achterruit, maar ook twee voorbijgangers: een meisje van twee en een meisje van vijftien. Het 15-jarige slachtoffer is inmiddels thuis. De peuter ligt nog altijd in het ziekenhuis en is gisteren geopereerd. Het is onduidelijk wat het meisje aan haar verwondingen overhoudt. 

Beelden en getuigen gezocht

Die bewuste maandagmiddag waren er veel mensen op straat. De politie is op zoek naar beeldmateriaal en getuigen:• Camerabeelden of telefoonopnamen, waar mogelijk iets belangrijks op staat, die kunt u uploaden via het tipformulier.• Was u die middag getuige van dit incident? Of was u in de buurt? Neem contact op met de politie.• Ook komt de politie graag in contact met mensen die vlak voor er geschoten werd iets hebben gemerkt van een luidruchtige ruzie.

Heeft u iets verdachts of opvallends gehoord op de Molenstraat tussen twee groepen? Bel met 0800 - 6070.

  • Wie heeft er iets gezien van het schietincident in Helmond op maandag 21 januari 2019?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie