Schietincident ringweg A10

  • Amsterdam
  • Update 

Vanuit een auto wordt er op een andere auto geschoten…en het is gefilmd.

Update

Zo’n 20 tips. We willen u toch vragen te blijven meedenken van wie de Corsa kan zijn, zelf hebben de inzittenden zich nog niet gemeld.

Op maandagavond 12 mei 2014 rond 21.40 uur wordt een grijze driedeurs Opel Corsa op de ringweg A10 rond Amsterdam beschoten. We zoeken niet de daders, maar de slachtoffers. De verdachte staat op een filmpje die met een mobiele telefoon is gemaakt toen op de auto werd geschoten.

tcm17325618_large.jpg
Mobiel

Die telefoon werd juni 2014 teruggevonden in een Mercedes die met veel te hoge snelheid door Amsterdam Noord reed. Agenten gingen meteen achter de bestuurder aan en na een korte achtervolging werd de Mercedes teruggevonden. Zonder inzittenden want die hadden de auto in paniek gedumpt. Ze vergaten echter hun telefoon.

tcm17325617_large.jpg
Getuigen

De identiteit van zowel de schutter als de bestuurder is bekend. Zij zijn beiden al aangehouden en één van die mannen zit ook nog vast. De politie weet echter nog steeds niet wie de mensen zijn die beschoten zijn en de politie zoekt daarom ook nog altijd getuigen.

tcm17325629_large.jpg
Slachtoffers

De slachtoffers reden in een grijze driedeurs Opel Corsa met Nederlandse kentekenplaten. Het rechterachterlicht is stuk. De bestuurder is een man, naast hem zit een vrouw met een hoofddoek en achterin zou een kind of een klein persoon gezeten kunnen hebben.

tcm17325612_large.jpg
Beschadigd

Het zou kunnen dat de auto door kogels geraakt is, mogelijk is er een garagehouder die zich kan herinneren dat hij na 12 mei zo’n auto hersteld heeft.

tcm17325614_large.jpg
Brutaliteit

De jongens zeggen duidelijk: ‘ze hebben ons een brutaliteit geflikt’, dat lijkt de aanleiding voor het schieten en dat zou bij deze figuren ook zomaar een verkeerde inhaalmanoeuvre geweest kunnen zijn. Uit niks blijkt dat de daders en slachtoffers elkaar kenden. Het lijkt op een verkeersruzie met een heel extreme ontknoping.

tcm17325710_large.jpg
Plaats delict

De verdachten en de slachtoffers zijn op het filmpje al te zien als zij de Coentunnel inrijden en door de werkzaamheden op de A10 de afrit en oprit S101 moesten volgen om hun weg op de A10 te kunnen vervolgen. De kans is groot dat ze uit de richting van Amsterdam Noord of Zaandam kwamen. Mogelijk wonen de slachtoffers daar. Ter hoogte van hmp 27.1 is uiteindelijk geschoten. Dit is waar de A10 over de Basisweg loopt.

tcm17325621_large.jpg
Auto daders

Er is geschoten vanuit een Ford personenauto.

  • Wie is er op maandagavond 12 mei 2014 rond 21.40 uur getuige geweest van de beschieting vanuit een Ford op een grijze driedeurs Opel Corsa op de ringweg A10 rond Amsterdam?

  • Wie herkent zichzelf of weet wie er in de mogelijke beschadigde auto zaten?

  • Wie kan zich herinneren dat hij na 12 mei zo’n auto heeft hersteld?

  • Wie weet wat de mogelijke aanleiding van de beschieting is geweest?

ringweg A10

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.