Schot gelost bij gewelddadige overval telecombedrijf

  • Oude Meer

Drie overvallers sloegen op 29 augustus 2024 met grof geweld toe bij een telecombedrijf in Oude Meer. Ze bedreigden en mishandelden met vuurwapens de aanwezige medewerkers. Een bezoeker die probeerde te vluchten werd zelfs beschoten en in zijn arm geraakt.

Oude Meer ligt onder de rook van Schiphol-Oost in de gemeente Haarlemmermeer. Rond 14.15 uur die donderdag parkeerden de verdachten tegenover het bedrijf aan de Breguetlaan. Een kwartier later pleegden ze de overval. Ze drongen binnen door onder een rolluik door te kruipen dat vanwege het warme weer een stukje open stond.

242377 Oudemr Regio01
Breguetlaan in Oude Meer, 29 augustus 2024

Beelden overvallers

Er zijn goede beelden van zowel de drie mannen als de auto waarin zij reden: een witte Renault Captur. Die werd rond 20.00 uur diezelfde dag brandend teruggevonden aan de Kruidenpoort in Duivendrecht. Heeft u daar rond dat tijdstip iets verdachts gezien, neem dan contact op met de politie.

Kijk alstublieft ook goed naar de overvallers op de beelden hieronder. Let u op hun postuur, hun kleding en hun manier van bewegen. Mogelijk zegt juist de combinatie van deze mannen u iets of beseft u nu dat u over hun misdrijf heeft horen spreken.

Zoetermeer en Amsterdam

Er is geen buit om over mee te denken, aangezien de daders met lege handen vertrokken. Wel zijn er aanknopingspunten rondom de witte Renault Captur. Deze auto bleek al in maart te zijn gestolen vanaf de Van Oudshoornhove in Zoetermeer.

Op woensdagochtend 28 augustus, een dag voor de overval in Oude Meer, heeft de Renault geparkeerd gestaan op de Turbinestraat in Amsterdam. Het is mogelijk dat de overvallers een band hebben met Zoetermeer, Amsterdam en/of Duivendrecht.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

  • Wie kunnen de overvallers zijn?
  • Wie hebben vanaf maart tot en met 29 augustus over de witte Renault Captur kunnen beschikken?
  • Wie liet(en) die auto ’s avonds brandend achter in Duivendrecht?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Breguetlaan in Oude Meer

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.