Schot gelost bij woningoverval Geitenkamp

  • Arnhem

De bewoners van een huis aan de H. van Kolstraat in Arnhem zijn nog behoorlijk aangeslagen, nadat ze op 16 februari 2024 werden overvallen. Binnen in de woonkamer richtte een overvaller een pistool op hen en even later op straat werd een schot gelost.

De politie zoekt in totaal vier personen. Van drie van hen zijn er beelden om over mee te denken. Een vierde verdachte bestuurde waarschijnlijk de auto waarin ze zich die vrijdagavond verplaatsten.

242302 Arnhem Regio4
Vrijdagavond 16 februari in de Arnhemse wijk Geitenkamp

Mogelijk een vergissing

Rond 23.00 uur hoorden de slachtoffers een hard geluid op de trap van hun huis. Ineens zagen ze dat door een kier in de deuropening een pistool op hen werd gericht. De bewoonster belde 112 en haar vriend probeerde achter de dader aan te gaan.

Eenmaal buiten hoorde hij een schot, maar gelukkig werd hij niet geraakt. De politie trof later een kogelhuls aan. Uit onderzoek is overigens geen aanleiding voor de overval naar voren gekomen; het is mogelijk dat de daders zich in het adres hebben vergist.

Ingrijpende gevolgen

De gevolgen voor het getroffen gezin zijn ingrijpend gebleken. De bewoonster heeft zelfs maandenlang niet kunnen werken. Wel zijn zij en haar partner erg opgelucht dat hun dochter juist die avond uit logeren was en de overval niet heeft hoeven meemaken.

Verdachten

De politie vermoedt dat er twee mannen in de woning zijn geweest daar in de wijk Geitenkamp en dat er één buiten op de uitkijk stond. Eén van de mannen droeg een lange gewatteerde jas en grove, zwart met witte schoenen.

Dit drietal is zowel voor als na de overval gefilmd. Meld het alstublieft, desnoods anoniem, als u in de video hierboven iets aan de verdachten herkent.

Audi

De overvallers reden in een Audi RS3 of A3 Sportback. De politie wil weten wie daarin die 16e februari achter het stuur zat. Weet u daar iets over en/of kunt u de link leggen tussen de Audi en de overvallers, laat dan alstublieft van u horen. Dat kan uiteraard anoniem.

242302 Arnhem Tr03
Vernielde voordeur van woning slachtoffers
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

  • Wie heeft informatie over de identiteit van de daders?
  • Wie bestuurde die avond de Audi A3 of RS3 Sportback?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

H. van Kolstraat in Arnhem

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.