Schutter neemt gezinswoning onder vuur

  • Rotterdam

In de nacht van zondag 18 op maandag 19 september 2022 werd aan het Zwaanshals in Rotterdam een appartement beschoten. De vrouw en haar kleine kinderen die er wonen waren op dat moment gelukkig niet thuis, maar het is de vraag of de schutter dat wist.

Rond 01.00 uur die nacht kwam de verdachte uitgebreid in beeld in de omgeving van het betreffende gebouw. Het heeft er alle schijn van dat hij erop uit was een Schiedamse zakenman te raken. De bewoonster is diens ex en haar kinderen zijn ook de zijne.

Kenmerken schutter

Uit onderzoek blijkt dat de schutter waarschijnlijk is opgepikt door iemand die in een vrij kleine, donkerkleurige auto reed; mogelijk een zwarte Volkswagen Golf. Samen lijken ze ervandoor te zijn gegaan langs eetcafé Het Trefpunt en via de Ruivendwarsstraat in de richting van de Boezemlaan.
De gefilmde verdachte heeft een normaal tot slank postuur, een donker getinte huidskleur en volle lippen. Hij droeg die nacht een donkerkleurige gewatteerde jas, een grijs/zwarte muts, sportschoenen met witte zolen en een zwarte trainingsbroek met rode strepen aan de binnen- en buitenkant van de pijpen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Mocht in de donkerkleurige personenauto níet een handlanger hebben gereden die nacht, gaat het om een mogelijk zeer belangrijke getuige. Neem alstublieft contact op als u een idee heeft wie de bestuurder was.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Zwaanshals

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.