Sergey Dubinskiy

nol_mh17_Sergey-Dubinskiy.jpg

Sergey Dubinskiy staat, net als Igor Girkin en Leonid Kharchenko, zowel nationaal als internationaal gesignaleerd. De drie mannen zijn in november 2022 veroordeeld voor betrokkenheid bij het doen verongelukken van vlucht MH17, op 17 juli 2014. Daarbij kwamen 298 passagiers en bemanningsleden om het leven.

Een toelichting op de uitspraak van de rechtbank in Den Haag en de onherroepelijkheid van de vonnissen is terug te lezen op de website van het Openbaar Ministerie.

Sergey Dubinskiy

nol_mh17_Sergey-Dubinskiy.jpg
Sergey Dubinskiy

Sergey Nikolayevich Dubinskiy heeft als bijnaam ‘Khmuriy’, is geboren op 9 augustus 1962 en heeft de Russische nationaliteit. Hij heeft een donkere haarkleur en bruine ogen.

  • Heeft u Sergey Dubinskiy gezien of heeft u een vermoeden waar hij nu verblijft, bel de politie of meld het via het tipformulier.

Igor Girkin

nol_mh17_Igor-Girkin.jpg
Igor Girkin

Igor Vsevolodovich Girkin, geboren op 17 december 1970, heeft de Russische nationaliteit en is ook bekend onder de aliassen ‘Strelkov’ en ‘Perviy’. Hij heeft donkerbruin, licht grijzend haar en blauwgrijze ogen.

  • Heeft u Igor Girkin gezien of heeft u een vermoeden waar hij nu verblijft, bel de politie of meld het via het tipformulier.

Leonid Kharchenko

nol_mh17_Leonid-Kharchenko.jpg
Leonid Kharchenko

Leonid Volodomyrovych Kharchenko, geboren op 10 januari 1972, heeft de Oekraïense nationaliteit en wordt ook wel ‘Krot’ genoemd. Hij heeft donkerblond, grijzend haar, is kalend en heeft blauwgrijze ogen.

  • Heeft u Leonid Kharchenko gezien of heeft u een vermoeden waar hij nu verblijft, bel de politie of meld het via het tipformulier.

Drie veroordelingen

Een vierde verdachte, Oleg Pulatov uit Rusland, werd op 17 november 2022 vrijgesproken. De drie hierboven genoemde mannen werden diezelfde dag door de rechtbank in Den Haag bij verstek veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De termijn om in beroep te gaan is verstreken, waardoor de veroordelingen onherroepelijk zijn geworden.

nol_mh17_drieluik24.jpg
 

Meer informatie

Op de site van het Openbaar Ministerie vindt u een tijdlijn van gebeurtenissen die van belang zijn geweest om het onderzoek tot een goed einde te brengen. Daarnaast is het uitspraakdocument in zijn geheel online terug te lezen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact met de politie

Benadert u de veroordeelde mannen niet zelf, maar neem wanneer u een van hen ziet contact op met de politie. Het onderzoeksteam is telefonisch bereikbaar op 088 66 24 600. Via WhatsApp tippen kan ook, stuur uw bericht dan naar +31 6 8355 9290.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven