Serie diefstallen met geweld

  • Eindhoven
  • Update 

Dadergroep is zeker 5 maal op pad geweest

Update

11 tips sinds 20 juni, maar de gouden zit er nog niet bij.

Ze beginnen met alleen een moker, maar al gauw lopen ze met gasflessen te sjouwen. Tussen november 2016 en januari 2017 zien we op bewakingsbeelden vermoedelijk steeds dezelfde daders hun kraken plegen bij supermarkten in de regio Eindhoven.

117306_eindhvn_bew_jumbo1.jpg
Moker

Op 9 november 2016 slaan ze hun eerste slag. Bij de Jumbo aan de Pagelaan worden net na sluitingstijd de geldcassettes van de pinautomaat verwisseld, wanneer de twee daders met een moker een gat in het glas van de voordeur rammen. Ze kruipen er doorheen, grissen de geldcassettes mee en zijn razendsnel weer weg.

117306_eindhvn_bew_plus2.jpg
Timing

De volgende poging mislukt. Bij de Plus aan het Dirigentplein gaan ze op 19 december op precies dezelfde manier te werk, maar ze zitten er met hun timing net naast. Ze weten deze keer niets buit te maken.

117306_eindhvn_bew_ah_eindhoven1.jpg
Gasflessen

Misschien is die mislukte poging de reden dat de daders hun werkwijze aanpassen. Op bewakingsbeelden is te zien dat ze op 31 december met grote gasflessen aankomen bij de Albert Heijn aan het Cassandraplein. Waarschijnlijk zijn ze van plan om de pinautomaat te laten ontploffen. Wanneer een auto wat al te dichtbij parkeert, voelen ze zich bekeken en haken ze af.

117306_eindhvn_bew_ah_nuenen1.jpg
Explosie

Negen dagen later, op 9 januari 2017, proberen vermoedelijk dezelfde daders het bij een AH-filiaal in het naast Eindhoven gelegen Nuenen. Deze keer is er een derde dader bij. Ze breken in, brengen de gasflessen in stelling en creëren een flinke explosie. Even lijkt het plan geslaagd, maar dan blijkt dat geldautomaat nog potdicht zit. De daders druipen met lege handen af.

117306_eindhvn_scootersloot.jpg
Scooter

In de nacht van 21 op 22 januari achtervolgt de politie in de regio een scooter met daarop drie verdachte jonge mannen. Die weten te ontkomen, maar ze verliezen onderweg onder meer een moker, gasflessen en een breekijzer. Het is meer dan aannemelijk dat het drietal die nacht weer een geldautomaat wilde kraken.

Jonge mannen

De daders in al deze zaken zijn vermoedelijk steeds dezelfde of behoren in elk geval zeer waarschijnlijk tot dezelfde kleine groep. Het gaat om op het oog nog jonge mannen, geschat tussen 16 en 20 jaar oud. Hopelijk herkent iemand hen aan bijvoorbeeld hun kleding of hun manier van bewegen.

  • Wie heeft een idee wie tot de dadergroep behoren? Heeft u wellicht iemand horen spreken over één of meer van de kraakpogingen?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Eindhoven

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.