Sieraden babbeltruc-duo

  • Heiloo
  • Update 

Een stel heeft op grote schaal oudere mensen van hun dierbare sieraden beroofd.

Update

11 mensen namen contact op, een aantal is ook slachtoffer geworden van zo’n babbeltruc en een aantal bellers dacht hun spulletjes te herkennen. Dat wordt nu allemaal uitgezocht.

Eind januari 2016 zijn er twee personen aangehouden die verdacht worden van meerdere diefstallen door babbeltrucs. De eerste aangifte is van begin oktober 2015, daarna zijn ze door het hele land actief geweest met stelen van dierbare juwelen van senioren.

combi1.jpg
Werkwijze

Voor zover bekend ging het stel vooral in zorgcentra langs met de smoes dat ze collecteerden of kaarten verkochten voor het goede doel. Als het duo werd gelaten moest een van de twee opeens naar de wc. Veel bewoners lieten diegene dan even in hun badkamer, terwijl de ander ondertussen druk was met de kaarten of het geld. In die korte tijd werden dan sieraden van de bewoners uit hun slaapkamer gestolen.

  • Wie is er ook mogelijk slachtoffer geweest van het stel?
combi2.jpg
Slachtoffers

Het jongst bekende slachtoffer is 80, de oudste 98 jaar. Er zijn ook daadwerkelijk kaarten verkocht voor een aantal euro. Die lieve oude mensjes gaven dus geld terwijl ze beroofd werden.

combi3.jpg
Sieraden

Op 17 december 2015 zijn op een bospad achter de Kennemerstraatweg in Heiloo kistjes met sieraden gevonden. Die kistjes lagen op de grond en de sieraden lagen er rond verspreid. Inmiddels vermoeden de rechercheurs door onderzoek dat dit sieraden zijn die ook ooit gestolen zijn door het stel dat nu vastzit.

  • Wie herkent de sieraden?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Heiloo

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.