Slachtoffers ‘vriend-in-nood’-fraude duizenden euro’s armer

  • Landelijk

De politie maakt beelden openbaar van een man die op 16 juni 2020 in drie etappes duizenden euro’s uit een Geldmaat pinde. Het geld was door middel van WhatsApp-fraude buitgemaakt van een echtpaar uit de Twentse gemeente Dinkelland.

De slachtoffers werd om hulp gevraagd door iemand die zich voordeed als hun zoon. Die zou net een nieuwe telefoon hebben, waardoor hij een dringende betaling niet kon voldoen. Helaas schoten de ouders te hulp; ze maakten duizenden euro’s over naar een opgegeven bankrekening.

Wie is de pinner?

Het geld is door de oplichter(s) direct doorgesluisd naar een andere rekening. Daarvan pinde de man op de beelden in Amsterdam het volledige bedrag dat het echtpaar zo goedbedoeld had overgemaakt.
Tijdens het pinnen had de man een Nike-jack aan met links op de borst het embleem van voetbalclub Tottenham Hotspur.

Wat de rol van deze man is bij de oplichting is nog niet duidelijk, maar vast staat dat hij geld opnam dat van de slachtoffers afkomstig is. Neem contact op met de politie als u weet of vermoedt wie de man is.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Bent u zelf slachtoffer geworden van dit soort fraude, doe dan alstublieft online aangifte via het speciale formulier op de website van de politie.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven