Slachtoffers woningoverval bedreigd en vastgebonden

  • Helmond

Een ondernemersechtpaar in Helmond, beiden in de 60, werd in de vroege ochtend van zaterdag 13 april 2023 overvallen door drie mannen. Dat gebeurde tussen 04.30 en 05.00 uur in de slaapkamer van hun woning aan de Pastoor van Leeuwenstraat.

De overvallers droegen bivakmutsen en bedreigden de bewoners met een schroevendraaier. Ook hebben ze hun handen vastgebonden met tiewraps. Alle drie de daders zijn vermoedelijk begin twintig en aan één van hen viel zijn grote neus op.

Ze moesten de sleutel hebben van de brandkast. Als papa die niet gaf, zouden ze mijn moeder iets aandoen.”
zoon slachtoffers

Sieraden en munten

Uit de kluis van het echtpaar namen de daders behalve ruim 15.000 euro een aantal dierbare sieraden mee, waaronder een ring en een hanger met de letter J. Ook maakten ze zogenaamde ‘prooflike’ guldenmunten buit.

Getuige te voet

In een straat om de hoek bij de slachtoffers rende rond 04.45 uur een man in een blauwe jas langs een beveiligingscamera. Hij heeft donker haar en een baardje.

De politie ziet deze man als een belangrijke getuige. Daarom wordt hij niet herkenbaar in beeld gebracht. Wie is hij en wat heeft hij mogelijk meegekregen van de overval?

Auto

Kort nadat de man met de blauwe jas voorbijrende, reed door diezelfde straat een donkerkleurige auto. U ziet die op de beelden hierboven. Wie herkent de auto en/of weet wie er die vroege zaterdagochtend achter het stuur zat?

Aanhouding

Eind mei 2024 heeft de politie een 36-jarige man uit Helmond aangehouden. Zijn DNA komt overeen met dat dat is aangetroffen op de bij de overval gebruikte tiewraps.

De man verklaarde dat hij wel eens tiewraps uitleent en dat zijn DNA er op die manier op terecht moet zijn gekomen. Hij is weer vrijgelaten, maar blijft verdachte in dit onderzoek.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie zijn de drie overvallers?
  • Wie is de getuige in de blauwe jas?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Pastoor van Leeuwenstraat in Helmond

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER