‘Slotenmaker’ ervandoor met sieraden van slachtoffer

  • Amsterdam

Een oudere dame in Amsterdam werd eind november 2023 de dupe van een babbeltruc. Ze werd gebeld, zogenaamd door de politie, dat er in haar wijk veel inbraken waren. Maar geen nood: er zou een slotenmaker van de gemeente bij mevrouw langskomen om haar sloten en kostbaarheden te controleren.

Net als de ‘agent’ aan de telefoon was de ‘slotenmaker’ nep. De man noemde zich Dennis en was uiterst vriendelijk. Het slachtoffer gaf hem in goed vertrouwen haar sieraden mee om te laten controleren, maar die heeft ze nooit meer teruggezien.

Neem contact op

Geef het alstublieft door als u een idee heeft wie de dief is en/of waar de politie hem kan vinden. Het is mogelijk dat hij vaker toeslaat.

Heeft u ook zoiets meegemaakt, of dat misschien net op tijd voorkomen, maar er nog niet met de politie over gesproken? Doe dat dan alstublieft alsnog.

Waarschuw elkaar

De politie wil u op het hart drukken dat er namens hen nooit zomaar iemand aan uw deur staat of u met dit soort verhalen zal opbellen. Laat geen onbekenden uw woning binnen en waarschuw elkaar, zeker ouderen, voor dit soort babbeltrucs.

242217 Amstrdm 2lk
Meld het a.u.b. als u weet wie de verdachte is
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact met de politie

Uw tip over ‘Dennis’ doorgeven kan als volgt:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Amsterdam Nieuw-Sloten

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.