Sportschoenen gezocht in onderzoek dood Johnny Ponson (65)

  • Amsterdam

In het onderzoek naar de dood van Johnny Ponson is de Amsterdamse politie dringend op zoek naar een specifiek paar schoenen. De 65-jarige meneer Ponson werd op 30 maart 2024 dood aangetroffen in zijn woning in flat Gravestein. Hij is slachtoffer van een misdrijf. De politie vermoedt dat de gezochte schoenen een belangrijk spoor kunnen zijn.

Het gaat om zwarte sportschoenen, in maat 42, zoals die op de foto’s hieronder. Deze worden sinds februari van dit jaar verkocht bij Primark. Het is mogelijk dat ze die avond daar in Amsterdam-Zuidoost ergens zijn weggegooid, maar het kan ook dat iemand de schoenen nog in bezit heeft. Meld het alstublieft als u denkt te weten waar ze nu zijn.

Aanhouding

Op 4 juni 2024 heeft de politie een 21-jarige man uit Beverwijk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van meneer Ponson. Daarnaast wordt hij verdacht van een gewapende overval in Amsterdam in 2020 en van vuurwapenbezit in 2022.

Het onderzoek is daarmee allerminst opgelost. Denkt u alstublieft mee over wat zich in de woning van het 65-jarige slachtoffer heeft afgespeeld die 30e maart en wie daarbij betrokken kunnen zijn geweest.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie met de politie

Neem contact op als u weet of vermoedt waar de zwarte sportschoenen kunnen zijn. Ook als u over andere informatie beschikt die mogelijk met de dood van Johnny Ponson te maken kan hebben, hoort de politie heel graag van u. Ieder detail kan van groot belang zijn.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Gravestein in Amsterdam-Zuidoost

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.