Stephano van Engel (31) op straat doodgeschoten

  • Rotterdam

Op oudjaarsavond 2021 werd in de Rotterdamse wijk Feijenoord de 31-jarige Stephano van Engel doodgeschoten. Hij was onderweg naar zijn ouders toen op de Westerbeekstraat rond 19.20 uur het vuur op hem werd geopend. Het slachtoffer laat twee kinderen na.

Niet lang na het schieten werd aan de Langegeer een grijze Opel Corsa in brand gestoken. Op camerabeelden die de politie heeft veiliggesteld, is te zien dat daarbij in elk geval twee personen wegrenden. De auto uit 2002 werd ook op de Riederlaan gefilmd en op de Groenezoom.

222019_rdam_wstrbk_uitgebranddeauto.jpg
De in brand gestoken Corsa op de Langegeer
Update

Begin april hield de politie twee mannen aan die worden verdacht van betrokkenheid bij Stephano’s dood. Deze Rotterdammers, 26 en 27 jaar oud, waren mogelijk ook betrokken bij het in brand steken van de Opel Corsa.

Getuigenoproep

De politie doet een dringende oproep aan getuigen zich te melden. Heeft u iets gezien van de schutter en/of mogelijke handlangers, weet u iets over de grijze Opel Corsa of heeft u informatie over een mogelijk motief voor de moord op Stephano van Engel? Neem alstublieft contact op.
Uw tip doorgeven kan desgewenst ook anoniem via ‘M’ of in een vertrouwelijk gesprek met iemand van het Team Nationale Inlichtingen.

Twee aanhoudingen

Op zondagavond 2 januari 2022 heeft de politie een 20-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij Stephano’s dood.. Op maandag 17 januari werd op diezelfde verdenking een 43-jarige Rotterdammer aangehouden. Wat de precieze rol van deze verdachten kan zijn geweest en wie er mogelijk nog meer bij betrokken waren, wordt onderzocht. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

222019_rdam_wstrbk_regio7.jpg
Westerbeekstraat, vrijdagavond 31 december
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie heeft informatie over het motief? Weet u mogelijk iets over een conflict of ruzie waarmee het slachtoffer te maken heeft gehad?
  • Wie heeft de grijze Opel Corsa gezien en/of weet wie er op vrijdagavond 31 december 2021 in heeft of hebben gereden?
  • Wie heeft iets gezien van het in brand steken van de Corsa en/of heeft er verdachten bij in de buurt gezien?
  • Wie heeft iets gezien van het schietincident aan de Westerbeekstraat en/of weet iets over de dader(s)?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Westerbeekstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.