Straatroof aan de Jan Evertsenplaats

  • Rotterdam
  • Update 

Sta je na een leuke avond stappen opeens op je sokken in een park.

Update

Bij de tips die binnenkwamen zat ook de naam van één van de daders. Die werd op 23 februari aangehouden bij de Mediamarkt, toen een alerte politieman hem herkende. Wie de andere pinner is, is helaas nog onbekend, maar we hopen opnieuw op uw tips.

Dat overkwam een 20-jarige Rotterdammer vrijdagnacht 25 september. De man is uit geweest in de VIProom aan het Stadhuisplein. Buiten raakt hij op de Lijnbaan aan de praat met 3 jongemannen. Al pratend belanden ze rond 05.30 uur in een parkje aan de Jan Evertsenplaats. Daar slaat de sfeer opeens om. Met een mes op de keel wordt het slachtoffer beroofd van alles wat hij bij zich heeft. Waaronder z’n dure horloge én zijn schoenen

  • Wie is er op vrijdagochtend 25 september rond 05:30 uur getuige geweest van de straatroof in het park aan de Jan Evertsenplaats in Rotterdam?
tcm17346971_large.jpg
Daders

Het slachtoffer beschreef de jongens als begin 20. Twee lijken Arabisch, de derde Surinaams/Antilliaans.

tcm17346969_large.jpg
Bewakingsbeelden

Tijdens de straatroof is onder andere de bankpas van de jongen gestolen. Toen twee van de berovers daarmee wilden pinnen bij een pinautomaat op de Blaak zijn ze vastgelegd op beeld.

  • Wie (her)kent de mannen op de pinbeelden?
tcm17346970_large.jpg
Buit

Met een mes op de keel is het slachtoffer beroofd van zijn zilveren schakelarmband, zilveren ringen, een rode Nokia en een zwarte Samsung telefoon, zijn schoenen, contant geld en dus zijn bankpas.

  • Wie zegt de signalementen van de daders mogelijk iets in combinatie met de gestolen spullen?
tcm17346972_large.jpg
Horloge

Ook zijn dure Hublot horloge, hebben de daders meegenomen. Zo’n horloge is erg populair in hiphopkringen.

  • Wie heeft misschien het meegenomen horloge te koop aangeboden gekregen of weet wie deze nu in zijn bezit heeft?
tcm17346974_large.jpg
Twee vrouwen

Het slachtoffer heeft de VIP room rond 5 uur verlaten. Hij was toen in gezelschap van 2 vrouwen die hij zojuist binnen had leren kennen. Het plan was ergens anders nog wat te drinken. Zover kwam het echter niet. Op de Lijnbaan na de ontmoeting met de 3 daders, zijn de vrouwen afgehaakt.

  • Wie waren de twee vrouwen met wie het slachtoffer die ochtend rond 5 uur de VIP room verliet?

Jan Evertsenplaats

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.